La primera sessió d’aquest cicle de conferències comença aquesta tarda amb la presència de la periodista de Catalunya Ràdio i membre la Junta Nacional d’Òmnium Cultural Rita Marzoa

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a secció local d’Òmnium Viladecans torna a organitzar per segon any consecutiu el cicle de primavera “Els Dijous d’Òmnium” amb tres xerrades a càrrec de tres personalitats que, segons l’entitat, “tenen arguments fonamentats i molt a dir”: Rita Marzoa (21 de març), Francesc Escribano (18 d’abril) i Salvador Cardús (16 de maig).

Les tres conferències començaran sempre a partir de les 20 hores i es duran a terme a l’Auditori Pablo Picasso (Passatge de Sant Ramon, 2 de Viladecans) amb entrada gratuïta i obert a tothom.

La primera sessió es portarà a terme avui amb la periodista de Catalunya Ràdio i membre de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural, Rita Marzoa. La seva xerrada duu per títol “Tots al davant” i analitzarà quines són les vies per dinamitzar la societat civil, començant per les entitats del país, per tal de convèncer al conjunt de la ciutadania sobre el dret a decidir.

Aquest cicle de conferènceis s’emmarca dins de la “Campanya pel Sí” que Òmnium ha començat a desplegar recentment al Baix Llobregat.

La segona sessió se celebrarà el dijous 18 d’abril amb la presència del també periodista, exdirector de Televisió de Catalunya i actual director de la productora Minoria Absoluta, Francesc Escribano. En aquesta ocasió el convidat aportarà la seva visió sobre el paper que ha de jugar la televisió pública, i els mitjans de comunicació en general, davant l’actual situació històrica que travessa el nostre país: “un rol que no oblidi el compromís amb la realitat social més propera”.

Finalment, el dijous 16 de maig serà el torn del sociòleg de la UAB, doctor en ciències econòmiques i assidu col·laborador de diversos mitjans, Salvador Cardús, que reflexionarà sobre l’auge de l’independentisme a Catalunya, aixó com sobre el paper que juguen en aquest procés les emocions, les identitats i els sentiments de pertinença.

Les tres xerrades del cicle “Els dijous d’Òmnium” compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Viladecans i l’Obra Social de Caixa Penedès.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here