Xarxases es va desplegar l’any 2005 i compta amb més de 200 usuaris i una xarxa de punts públics. Durant aquest mes de març, es finalitzarà aquesta millora de la xarxa

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]urant el mes de març, la xarxa Wi-Fi de Sant Esteve Sesrovires, Xarxases, s’està preparant per poder oferir connexions per a usuaris domèstics de fins a 10 Mb i qualitat de fibra òptica per a les empreses ubicades a les zones industrials del municipi. Actualment, innovalocal.cat, l’empresa que gestiona la Xarxa, està adaptant els equips dels usuaris residencials als nous rendiments i a preus competitius. Per primera vegada s’ofereixen connexions fins a 10 Mb.

Pel que fa a empreses, Xarxases està en disposició d’oferir nous models de connexió a les empreses. Es tracta de connexions simètriques amb qualitat de fibra (baixes latències i alta garantia de qualitat).

L’Ajuntament de Sant Esteve va impulsar la implantació d’una xarxa sense fils que es va desplegar l’any 2005 pel nucli urbà, amb connexions d’1 fins a 3 MB i a preus assequibles. La Xarxa va néixer amb l’objectiu de trencar la barrera tarifària i d’infraestructures que impedia que la connexió a Internet arribés a totes les llars.

Des de llavors, Xarxases ha anat evolucionant de manera significativa, tant en l’aspecte tecnològic com en l’abast sobre el territori. També en el nombre de llars connectades, amb una mitjana de 200 usuaris.

Entre el 2006 i el 2007, Xarxases es desplega per Ca n’Amat i Vallserrat i es creen punts de xarxa oberts al públic a diferents equipaments municipals com l’Ajuntament, el Complex Esportiu, el Casal Cultural El Casino i els casals socials dels barris. Es duplica l’ample de banda, que arriba fins a 6 Mb, i es mantenen els preus. En els dos anys posteriors la connexió sense fils s’estén a altres zones residencials.

Des de l’any passat, s’està estudiant la possibilitat de connectar Xarxases a la fibra òptica. Innova Local treballa en aquesta direcció i ha invertit en la millora tecnològica de la xarxa per augmentar la capacitat i fiabilitat dels equips troncals. Aquest avenç cap al desplegament de fibra òptica fins a les zones industrials, representa un element clau en el desenvolupament productiu de Sant Esteve.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here