Aquests treballs han de permetre, posteriorment, redactar un projecte de restauració

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona ha iniciat aquesta setmana els treballs de diagnosi de l’arc romà honorífic del Pont del Diable de Martorell.

Es tracta del primer pas que duu a terme l’ens per restaurar aquest element patrimonial, arran d’una petició realitzada el 2011 per l’Ajuntament de Martorell, i consisteix en analitzar els materials que composen l’arc i l’estat en què es troba la construcció.

“Els treballs consisteixen en fer una diagnosi dels materials que composen l’arc per posteriorment poder redactar el projecte de restauració, i s’hi destina una partida de 25.000 euros”, segons afirma la regidora de Comerç, Patrimoni i Turisme, Maria Hinojo.

Els operaris analitzaran les característiques materials dels elements romans i de totes les reformes que s’hi han fet, per conèixer la seva evolució històrica i constructiva. També es realitzarà un estudi de l’estabilitat de l’estructura, així com de la seva composició interna, fent un seguiment acurat de les lesions que pateix.

L’arc romà, datat de final del segle I aC i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional des del 1925, ja havia estat objecte d’actuació per part de la Diputació de Barcelona des del 1926. Aleshores, el Servei de Conservació i Catalogació de Monuments va fer un seguit d’accions per consolidar i protegir l’estructura de l’arc, sota la direcció de l’arquitecte Jeroni Martorell, i que es van perllongar durant vuit anys.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here