La Volta a Catalunya, que va començar el passat dilluns 18 de març, va passar ahir per diversos municipis de la comarca com Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi i El Prat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Volta va començar amb dues etapes planes que es va endur l’esprintador belga Gianni Mersman (Omega Pharma-Quick Step), primer líder indiscutible durant aquestes jornades. Això sí, ja en la primera etapa va haver-hi moviment entre els homes importants, i ciclistes com Valverde (Movistar), Rodríguez (Katusha) i Wiggins (Sky) es van posicionar molt bé de cara a endur-se la general.

La tercera etapa, amb final a Vallter 2000, va ser rodona per a l’equip Movistar. El colombià Nairo Quintana (Movistar) es va endur el triomf i Valverde es va guanyar el mallot blanc-verd de líder. No obstant això, l’endemà Valverde va patir una caiguda i si bé no va patir cap lesió de gravetat, va prendre la decisió d’abandonar la cursa “per precaució”.

Així doncs, el lideratge quedava en suspens en aquesta etapa amb final a Port Ainé. I aleshores va apareixer Daniel Martin. L’irlandès va passar gairebé 200 quilòmetres escapat, i va entrar a la meta guanyant la 4ª etapa i amb temps suficient com per assegurar-se la primera posició de la general.

Tant Wiggins com Quintana i Purito, es van confiar pensant que Martin s’enfonsaria i van trigar massa a reaccionar, com per a poder retallar suficient la diferència. Acabarien pagant aquest error, perquè Martin va defensar bé el seu liderat en les tres jornades que quedaven.

Dues etapes planes, que van guanyar François Parisien (Argos-Shimano) a Lleida, i Simon Gerrans (Orica GreenEDGE) a Valls, i l’última etapa que ahir va creuar el Baix Llobregat, on va guanyar Thomas De Gendt (Vancasoleil) i en la qual Martin no va perdre la roda de Purito, durant la pujada a Montjuic.

Així doncs, corredors de renom com Purito Rodríguez, Bradley Wiggins, Ryder Hesjedal o Alejandro Valverde; es van veure superats per el ciclista Daniel Martin (Garmin-Sharp). El ciclista irlandès no va tenir un bon 2012, ja que no va guanyar cap títol l’any passat, però a hores d’ara ja ha esmenat el seu mal any anterior, aconseguint guanyar la classificació general de l’edició de 2013 d’aquesta Volta a Catalunya.