Es una iniciativa del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat que s’adreça a estudiosos/es locals o comarcals que hagin fet recerca o vulguin fer recerca sobre els fets del 1714 a la comarca

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL) acaba d’obrir la convocatòria de la 10a “Recerca col·lectiva”, que tindrà per objecte els fets del 1714 al Baix Llobregat.

És una convocatòria que s’adreça a estudiosos/es locals o comarcals que hagin fet recerca o vulguin fer recerca sobre el tema proposat.

Per a la supervisió d’aquests treballs, la recerca col·lectiva serà dirigida, des del seu vessant científic, per Carles Serret, arxiver de Sant Boi de Llobregat i biògraf de Rafael Casanova, que s’ofereix a atendre les consultes dels investigadors, posar a la seva disposició la principal bibliografia existent sobre el tema (prop de 150 obres) i a supervisar els treballs realitzats.

Des del Centre d’Estudis es destaca que cal fer un esforç per estudiar i treballar documentació original i preferentment que no hagi estat utilitzada ni publicada en els treballs que es presentin. Aquests, s’hauran de presentar en format electrònic amb notes a peu de pàgina i bibliografia al final.

No hi ha una extensió predeterminada per als treballs, i en funció de cada recerca es valorarà la possibilitat de distingir entre “estudis” (més llargs de 10 pàgines) i “comunicacions” (més curts de 10 pàgines).

Els objectius de les contribucions han d’estar emmarcats en algun dels següents aspectes: la caracterització local dels grups enfrontats en la guerra hispànica i en els dos models d’entendre la monarquia (austriacistes i filipistes); el canvi en el conflicte entre els períodes 1702-1712 i 1713-1714; l’impacte econòmic, demogràfic, social, de la guerra i la repressió posterior; la fenomenologia dels enfrontaments bèl·lics a la comarca (1705, 1706 i 1713-14); les estructures polítiques locals prèvies al 1714 i el canvi a conseqüència de la nova planta; les commemoracions de l’Onze de setembre als diferents municipis.

Els treballs realitzats en el marc d’aquesta Recerca Col·lectiva seran presentats pels seus autors a les Trobades d’Entitats d’Estudis del Baix Llobregat que se celebraran al 2014, previsiblement a la ciutat de Sant Boi de Llobregat.

Així mateix, els treballs realitzats en el marc d’aquesta Recerca es trametran a la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) perquè els admeti com a comunicacions en el marc del congrés específic que està organitzant sobre els fets del 1714, que es preveu que es porti a terme a Cervera l’any vinent.

Els treballs es publicaran a les actes del congrés de la CCEPC, i també en un espai web específic creat i mantingut pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here