Des de finals de març i durant el mes d’abril la carxofa està en el seu millor moment i per això se celebren diverses festes a la comarca, com les carxofades populars o l’Escarxofa and Jazz. A més, aquest any està sent una molt bona temporada

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]ixí ho han assegurat diversos membres de la pagesia del Prat, en declaracions a El Prat Ràdio, on han explicat com el temps dels darrers dies ha afavorit la collita, i com el fet d’augmentar la producció, també  abarateix més el preu de la carxofa, cosa que satisfà a tothom.

En el cas de la carxofa Prat, sembla que malgrat el reconeixement popular, la Indicació Geogràfica Protegida que atorga la Unió Europea, i que la localitat ha sol·licitat per a la seva carxofa, encara trigarà en arribar; però això sí, la carxofa és una de les estrelles del Mercat de Pagès que s’ha començat a fer aquest any al Prat. I també és la protagonista de moltes activitats que es realitzen entorn a aquesta hortalissa tant baixllobregatina a Sant Boi, ciutat on també es produeixen carxofes d’alta qualitat.

A Sant Boi es va celebrar el passat diumenge 24 de març, una de les principals festes populars de Sant Boi, amb la carxofa com a principal protagonista. Una tretzena de restaurants locals van cuinar un plat cadascun, sempre amb la carxofa com a ingredient principal. També durant el mes de març, es van celebrar al Prat, les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, que han estat un èxit.

Ara, aquest mes d’abril, se celebraran diverses festes amb la carxofa com a protagonista: el proper diumenge se celebra l’escarxofa and Jazz al Patí de l’Artesà del Prat i el següent diumenge, dia 14, es farà la Festa de la carxofa, també al Prat.

Les carxofades s’acompanyaran d’altres activitats, com concerts, degustacions, etc.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here