La pagesia del Baix Llobregat molt satisfeta amb la temporada de carxofa d’enguany

La pagesia del Baix Llobregat molt satisfeta amb la temporada de carxofa d’enguany

Des de finals de març i durant el mes d’abril la carxofa està en el seu millor moment i per això se celebren diverses festes a la comarca, com les carxofades populars o l’Escarxofa and Jazz. A més, aquest any està sent una molt bona temporada

Així ho han assegurat diversos membres de la pagesia del Prat, en declaracions a El Prat Ràdio, on han explicat com el temps dels darrers dies ha afavorit la collita, i com el fet d’augmentar la producció, també  abarateix més el preu de la carxofa, cosa que satisfà a tothom.

En el cas de la carxofa Prat, sembla que malgrat el reconeixement popular, la Indicació Geogràfica Protegida que atorga la Unió Europea, i que la localitat ha sol·licitat per a la seva carxofa, encara trigarà en arribar; però això sí, la carxofa és una de les estrelles del Mercat de Pagès que s’ha començat a fer aquest any al Prat. I també és la protagonista de moltes activitats que es realitzen entorn a aquesta hortalissa tant baixllobregatina a Sant Boi, ciutat on també es produeixen carxofes d’alta qualitat.

A Sant Boi es va celebrar el passat diumenge 24 de març, una de les principals festes populars de Sant Boi, amb la carxofa com a principal protagonista. Una tretzena de restaurants locals van cuinar un plat cadascun, sempre amb la carxofa com a ingredient principal. També durant el mes de març, es van celebrar al Prat, les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, que han estat un èxit.

Ara, aquest mes d’abril, se celebraran diverses festes amb la carxofa com a protagonista: el proper diumenge se celebra l’escarxofa and Jazz al Patí de l’Artesà del Prat i el següent diumenge, dia 14, es farà la Festa de la carxofa, també al Prat.

Les carxofades s’acompanyaran d’altres activitats, com concerts, degustacions, etc.

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt