El Grup parlamentari Socialista ha presentat al Parlament una proposta de resolució en què insta al govern de la Generalitat a revisar la planificació prevista per al curs escolar 2013-2014 i les futures planificacions per tal de crear una escola-institut a l’escola de Castelldefels Josep Guinovart

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]’aquesta manera, el PSC porta a la Cambra autonòmica el seu suport a la coordinadora d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Castelldefels, que havia realitzat aquesta proposta en conèixer les intencions del departament d’Ensenyament de convertir aquest centre en un institut després de desestimar la construcció del quart institut previst a la ciutat.

La proposta de resolució del Grup Socialista també demana al Govern que estudïi aquest model d’escola-institut per a la resta del mapa escolar de Castelldefels com a contraproposta al tancament d’escoles, amb la participació de la comunitat educativa de la ciutat.

La creació d’una escola-institut al Josep Guinovart permet mantenir el projecte actual de l’escola Josep Guinovart i donar-li continuïtat a l’ESO. Segons el PSC, aquest model seria molt més útil per a les famílies, “perquè permetria treballar un projecte educatiu des dels 3 fins als 16 o 18 anys. La proposta aprofita el projecte de les escoles, dóna continuïtat a secundària i afavoreix que les línies de primària i secundària augmentin o disminueixin en funció de les necessitats, demogràfiques o d’un altre caire”.

El PSC rebutja les intencions del departament d’Ensenyament de convertir l’escola Josep Guinovart, que va obrir les seves portes fa només dos anys, en un institut perquè “comportarà greus problemes, no tan sols per a aquesta escola, sinó també per a la resta d’escoles i instituts, per al conjunt de la comunitat educativa i, en definitiva, per a la ciutat”, va assegurar el portaveu del Grup Socialista a Castelldefels, Joan Sau.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here