[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’educació és un fet humà essencial, un dret fonamental de totes les persones que comprèn el desenvolupament humà i la cohesió social. Això, en principi, sembla una màxima amb la qual tothom hauria d’estar d’acord, senzillament perquè és un bé comú i perquè qui educa és tota la societat.

És per això que no hi ha un altre camí que un veritable Pacte per l’Educació. Un pacte en majúscules, on participi tot el món educatiu, pares i mares, professorat, alumnat, empreses vinculades, administracions i la societat en general. Un pacte, per damunt de tot, que eviti canviar de llei educativa cada cinc anys segons el partit que governa, un pacte que cregui en l’educació com a motor de la societat.

Som moltes les persones que entenem l’educació com la millor inversió de futur i millor garantia per a la igualtat d’oportunitats.

Perquè l’educació no és, únicament, una preparació per a la vida, l’educació és la vida en si mateixa. És per això que no podem donar passes enrere amb una proposta de llei com la del ministre Wert, per exemple, que implica una transformació regressiva de tanta profunditat que trasllada el sistema educatiu a molts anys enrere i, en conseqüència, dibuixa un model de societat classista, selectiva i excloent, promovent un model d’educació orientat a la competitivitat i no a la competència dels infants.

El moment de crisi econòmica, social, política i ètica que vivim afecta a tot, també a l’educació i, precisament per aquesta situació, hem de tenir la millor educació possible. Una educació amb valors, amb coneixements, una educació sensible que promogui el respecte i les oportunitats i, per això, és fonamental un veritable Pacte per l’Educació. Només així tindrem millors persones i un món  millor.

 

Cristina Maza, Secretària  d’Educació i Cultura del PSC del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here