És una web catalana que vol recollir en un mapa tot l’art, la creació i el patrimoni històric i cultural situat en espais públics de tot el món, i que com d’altres web similars, es nodreix de continguts mitjançant la col·laboració de la gent

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]W[/dropcap]ikiartmap es va posar en marxa l’any passat, amb uns 8.000 continguts, però passat aquest temps, ja compta amb més de 23.000 localitzacions. La informació es presenta en un mapa, en el que es pot cercar fàcilment -tant amb el buscador com amb el ratolí- la zona del món que ens interessi.

La informació es presenta en diferents colors segons la disciplina artística de que es tracti amb categories com arquitectura, arqueologia, escultura. La web, incorpora i estructura els continguts existents a Wikipèdia i Vikipèdia sobre el mapa i permet introduir nous continguts als usuaris geo-referenciats i relacionar-los amb altres que s’ordenen segons la popularitat dels mateixos.

La impulsora i directora de Wikiartmap és la Maite Oliva Alsina, comissària d’exposicions en espais públics, que la va posar en marxa  al març de l’any 2012, amb els 8.000 primers continguts. A la web també es poden trobar informacions sobre esdeveniments artisitcs i festivals.

Està disponible en català, castellà, anglès i francès i compta amb més de 5000 usuaris registrats.

Pel que fa al Baix Llobregat, hi són presents sobretot les entrades relacionades amb l’arquitectura -com la Cripta Gaudí de Santa Coloma de Cervelló o el Centre Jujol de Sant Joan Despí-, i els espais museístics com els museus de Gavà, el Prat o Can Tinturé (a Esplugues), o Catalunya en Miniatura (a Torrelles).

Finalment, la comarca també té diverses localitzacions interessants en l’àmbit de l’arqueologia, com les Mines de Gavà, el jaciment arqueològic de Santa Margarida (a Martorell) o el poblat íber de la Penya del Moro, situat entre Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat.

En total, el Baix Llobregat compta amb un total de 35 localitzacions, que s’espera que vagin augmentant a mida que la gent hi aporti el seu coneixement.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here