La Jordiada mobilitza any rere any centenars de persones a la ciutat, al voltant de la festivitat de Sant Jordi. Aplega activitat cultural, música, teatre i, en especial, tota mena d’actes que promoguin la cultura popular i tradicional i la identitat catalana

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quest any la programació es desenvolupa entre el 12 i el 21 d’abril. La 21 edició s’inicia avui a les 20h, amb la presentació al Castell de Cornellà, on es retrà homenatge al poeta Salvador Espriu, amb l’adhesió de Cornellà a l’Any Espriu en commemoració del centenari del seu naixement, i amb la llegida d’una selecció de l’obra del poeta a càrrec de l’Àngel Amazares.

El pregó de la “Jordiada” serà a càrrec de Emili Gómez, President de la Societat coral “La Unió” de Cornellà. A partir del tret de sortida, les activitats ja no s’aturen, i aquest mateix diumenge se celebra l’11a edició de la passejada incògnita “Tresquem per Cornellà”.

Entre les activitats de la setmana que ve, cal mencionar que l’Auditori de Cornellà acollirà el concert principal de la Jordiada el dissabte 20 d’abril (20:30 hores), en una cita de gran categoria: el Cor del Gran Teatre del Liceu, dirigit per José Luis Basso, ofereix una vetllada amb la voluntat de donar a conèixer la seva gran qualitat musical a Cornellà i davant d’un públic divers i, alhora, selecte, amb un repertori basat en els cors més recordats pertanyents a òperes de moltes procedències. Donizetti, Bellini, Verdi, Bizet, Gounod, Mascagni, Puccini, Vives, Moreno Torroba, entre d’altres autors, hi seran representats.

La culminació de la programació, com és habitual, correspon a la gran festa del parc de Can Mercader, que tindrà lloc durant el matí i la tarda del diumenge 21 d’abril, a partir de les 11:30 hores. Mostra de cultura popular, d’artesania, activitats i tallers infantils, puntes de coixí, sardanes, castellers, parades de venda de roses i llibres i de difusió de la lectura, un dinar popular… la festa de Can Mercader és una de les trobades festives més multitudinàries de la ciutat de Cornellà i ha esdevingut una cita obligada per a moltes persones de tota l’àrea metropolitana.

Aquí podeu consultar el programa d’activitats complert.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here