El candidat va ser investit amb l’únic suport dels 10 regidors de l’equip de govern (CiU i PSC) i 8 vots en contra i 3 en blanc, dels regidors de l’oposició. Substituirà Xavi Paz (PSC) al capdavant del consistori molinenc, tal com es va pactar en el pacte de govern posterior a les darreres eleccions municipals

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]J[/dropcap]oan Ramon Casals, el candidat de CiU a Molins de Rei en les últimes eleccions municipals del 2011, va ser elegit ahir alcalde del municipi, rellevant en el càrrec al seu soci de govern i candidat del PSC, Xavi Paz.

Casals va assumir ahir l’alcaldia per majoria simple, només amb el vot a favor dels 10 regidors de l’equip de govern, 5 de CiU i 5 del PSC. La CUP (4), segona força al municipi, i Iniciativa per Molins de Rei (4), formació que havia liderat el govern municipal els últims anys, van votar en contra de Casals i a favor dels seus candidats propis, Àlex Maymó i l’exalcalde, Ivan Arcas, respectivament. Finalment, els 2 regidors d’Esquerra per Molins i el candidat del PP van donar el seu vot en blanc.

El nou alcalde, Joan Ramon Casals,va prometre el càrrec sota la fórmula de “per imperatiu legal i sense renunciar al dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya”. Les seves primeres paraules com a alcalde han estat d’agraïment per haver assolit “el millor per a un polític: ser alcalde de la seva vila” i “reiterar la mà estesa a tots els grups i a tots els agents socials per tirar endavant Molins de Rei”.

L’alcalde assumeix la tasca amb “esperit i vocació de servei públic” per “enfortir el govern municipal i seguir oferint confiança a la ciutadania” i fixa la sortida de la crisi com a la primera prioritat, fet pel que va recalcar que cal “incentivar l’economia i el comerç de la vila i la modernització i transparència de l’Ajuntament” com les úniques vies “per fer possible una major atenció social i la creació de llocs de treball”.

També va voler deixar clar que “Molins de Rei ha de ser referent en els reptes nacionals del país per exercir el dret a decidir a través d’un procés que ens enforteixi i ens uneixi a tots els vilatans, sense excloure ningú”.

Per la seva part, Xavi Paz, que a partir d’ara serà el 1r tinent d’alcalde i president de l’Àrea de servei a les persones, va assenyalar que “haver estat alcalde m’ha permès descobrir millor l’enorme potencial de Molins de Rei i la seva gent. Són les persones la raó de ser de totes les decisions, mesures i projectes que he impulsat. El meu objectiu ha estat i seguirà sent que les persones no paguin els plats trencats de la crisi, que la superem sense fractura social, més cohesionats”.

En els propers dies, es farà públic el nou cartipàs municipal, que no patirà grans canvis al capdavant de les regidories.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here