Avui aquesta nova colla baixllobregatina, serà batejada. Els Castellers de Begues, recentment reconeguts com a colla en formació per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, celebren avui el seu bateig en companyia de les seves dues colles padrines, els Castellers de Barcelona i els Castellers de Castelldefels

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l bateig d’una colla és la presentació oficial d’una formació, el reconeixement definitiu; on les noves colles -que fins aleshores han vestit de blanc- mostren el seu color de camisa i comparteixen plaça per primer cop amb dues colles que passen a ser els seus padrins, amb qui sovint s’estableixen vincles molt importants.

Els Encantats de Begues ja han triat l’escut que els identificarà i el color de la seva camisa, però a l’actuació d’avui encara lluïran la camisa blanca que identifica les colles en formació. El primer castell de la jornada serà el tres de sis, aquest és el repte que s’ha imposat aquesta nova colla baixllobregatina, que va iniciar la seva activitat al mes de març de l’any passat, i ha aconseguit a base d’esforç, aplegar un centenar de persones aficionades al món casteller, en una localitat de prop de sis mil habitants.

Des de l’inici, Els Encantats van rebre els consells dels Castellers de Castelldefels, amb els quals han col·laborat en diferents actuacions, com per exemple, la de la Festa Major d’hivern de Castelldefels de l’any passat, on varen fer la seva primera actuació fora de Begues, encara de blanc, color que ha de canviar avui gràcies al bateig. En aquell moment, ja van pujar un parell de pilars de 4 i el primer 2 de 5.

Els Encantats també varen participar a l’actuació castellera del partit Catalunya-Nigèria el 2 de Gener d’enguany. Les colles de Baix Llobregat varen assumir el difícil repte de fer 9 pilars sincronitzats, que van resultar un èxit.

Ja recentment, aquest diumenge 3 de març, van aprofitar la Fira d’Artesans i els Tres Tombs que se celebraven a la vila, per fer una paradeta al passeig de l’Església per difondre la seva activitat i poder captar més castellers. També varen fer un pilar de 4 que va arrencar l’aplaudiment de tots els presents.

Durant els darrers dies, els Encantats han posat en marxa una important campanya per demanar a tot el poble de Begues que els faci costat en un dia tan especial, així que demanen que avui tothom vagi de blanc, per a que es visualitzi el recolzament de Begues a la seva colla.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here