Els trenta ajuntaments i el Consell Comarcal, junt amb els principals agents socials i econòmics de la comarca van signar ahir el Pacte per a la indústria al Baix Llobregat, per fixar els principals reptes als que s’ha de fer front per continuar essent el referent del sector industrial català i per avançar en la lluita contra la l’atur

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]es de fa un temps els diversos anàlisis que es fan a l’entorn de les possibles vies de sortida a la crisi econòmica, conflueixen en indicar que la recuperació econòmica passarà per la recuperació industrial.

La comarca del Baix Llobregat té quelcom a dir en tot això, ja que actualment representa el 14,2% de la productivitat que la indústria genera en el conjunt del país. I això, tot i l’impacte que la crisi econòmica ha suposat per la indústria de la comarca, amb el tancament de més de vuit-centes empreses i la pèrdua de més de 18.000 treballadors i treballadores del sector industrial.

Amb el Pacte per la Indústria, signat ahir a la Sala de Plens del Consell Comarcal, els membres del Consell Econòmic i Social (CES) del Baix Llobregat s’han compromès a tornar a fer del Baix Llobregat una comarca líder del sector industrial. Un sector que, al llarg dels anys, ha anat variant la seves particularitats i que actualment suposen activitats d’alt valor afegit, amb major component tecnològic i que precisen d’una formació professional molt especifica i especialitzada.

El president del Consell, Joaquim Balsera, un cop finalitzat l’acte; va comentar la importància de la signatura d’aquest pacte per recuperar la industria de la comarca “com a motor principal de la recuperació econòmica del Baix Llobregat i de Catalunya”.

En aquest sentit, va expressar una posició del Consell Comarcal, rotundament en contra de la reducció de sol industrial dient que mantindria una “tolerància zero a la desaparició de sol industrial al territori”, i va remarcar que el Pacte “té la finalitat d’establir mecanismes tant públic com privats per donar suport a la indústria”.

Balsera va emplaçar a la Generalitat de Catalunya i en concret a l’Institut Català de Finances a fer efectius els finançaments tant necessaris que les empreses precisen en el nostre territori i va acabar dient que “reivindiquem el finançament adequat per un territori i una industria, la del Baix Llobregat, que ha de ser el motor per sortir d’aquesta crisi”.

El pacte signat ahir, està en sintonia amb les propostes i mesures que proposa el Pacte per a la Indústria a Catalunya, que en aquest sentit, coordinarà les seves propostes amb la Plataforma que aquest pacte ha creat, anomenada Plataforma + Indústria, per fer possible que les propostes que es desenvolupin al Baix Llobregat, tinguin la dimensió suficient per fer-se realitat en matèria de polítiques industrials a Catalunya.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here