Tots els centres de l’ICS van realitzar ahir una aturada d’una hora per denunciar el trencament de la negociació col·lectiva i mostrar el seu rebuig a les retallades sanitàries. A l’Hospital de Viladecans, el més petit de l’ICS, un centenar de membres de la plantilla van recolzar aquesta mobilització

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]nes 100 persones de la plantilla de l’Hospital de Viladecans, van realitzar ahir a dos quarts de nou del matí, una aturada d’uns trenta minuts per protestar pel trencament de la negociació col·lectiva amb la Generalitat de Catalunya.

Els treballadors i treballadores de l’ICS, es queixen de la reducció de dies festius i pagues extra, i de les baixades de sous indiscriminades que estan patint, però amb aquesta mobilització també posen també de manifest el seu malestar per les retallades que l’administració publica està efectuant en el sector sanitari públic, que segons el personal sanitari, estan repercutint de forma directa en la qualitat assistencial a les persones usuàries.

Fonts sindicals han avançat que aquest tipus d’accions es repetiran a partir d’ara, per posar de manifest les reivindicacions dels treballadors i treballadores del sistema sanitari català.

El futur de l’Hospital de Viladecans

La Junta de Personal de l’Hospital de Viladecans ha expressat el temor de què es redueixin les places hospitalàries  i es traslladin prestacions a d’altres centres. Aquesta preocupació, té el seu origen en la manca de definició del catàleg de serveis de l’Hospital de Viladecans -el més petit de l’ICS-, pendent d’ampliació des de 2008. Aquesta ampliació fou un compromís adquirit pel Govern d’Entesa, que no ha arribat a fer-se realitat.

Així doncs, la Junta de Personal vol que el conseller Boi Ruiz aclareixi si l’Hospital de Viladecans esdevindrà un hospital ‘lleuger’ o ambulatori com es temen, donat que el conseller de Salut encara no ha concretat el catàleg de serveis del mateix; malgrat els alcaldes de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent, li van fer arribar una petició de concreció en una reunió mantinguda fa poc.

L’Hospital de Viladecans, dóna cobertura a aquestes cinc poblacions del Baix Llobregat, que aglutinen al voltant de 180.000 persones, potencials usuàries. Les cinc alcaldies van coincidir en la seva petició: volen que el de Viladecans continuï sent el seu hospital de referència.

La Junta de Personal de l’Hospital de Viladecans considera que, des de 2011, han esdevingut un apèndix de Bellvitge i s’ha produït una reducció lineal del pressupost de l’hospital, en aquests moments de tan sols 37 milions d’euros. En canvi, recorden que durant el Govern d’Entesa, aquest hospital va ser referent pel que fa a la bona gestió dels recursos públics.

Així mateix, han explicat que en la darrera reunió de la Junta de Personal amb l’actual director del centre, aquest els va informar dels plans per a l’Hospital de Viladecans a 15 anys vista, assegurant-los que no es tancarà però tampoc s’ampliarà i que la previsió és reformar-lo per reduir-ne la capacitat. Calculen, que les places actuals es poden reduir un terç, a més de reduir-se els períodes  d’hospitalització.

El temor de la plantilla, per tant, és que es aquestes places, pacients o prestacions, es traslladin al proper Hospital de Sant Boi, -que atén quatre poblacions amb una referència de 124.000 habitants i té capacitat per atendre’n fins a 300.000, segons han informat-, o a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí.

La voluntat del personal és continuar lluitant pel manteniment de l’hospital i la seva ampliació

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here