El Ple Municipal del mes d’abril, va donar compte d’un acord de la junta de govern local per concedir una subvenció a persones que pateixen un desnonament i que han de fer front a les plusvàlues, per la via d’una subvenció municipal d’import equivalent

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’equip de govern municipal va donar compte de l’atorgament d’ajuts a aquelles persones que han de fer front al pagament de les plusvàlues en processos d’execucions hipotecàries o desnonaments.

El regidor d’hisenda i règim interior, Josep Casasayas (CiU), va exposar “la necessitat d’establir ajuts a aquestes persones per la via de la concessió d’una subvenció municipal, d’igual valor a la plusvàlua”.

El regidor del grup municipal d’ICV, José Simón, va retreure que no s’arribés a un acord fa quatre mesos, quan ja es va plantejar la problemàtica: “el felicitem per aquest canvi de criteri. Si ara hem trobat la fórmula, per què no hi vam arribar aleshores?”

Casasayas va respondre que l’opció que plantejava el grup ecosocialista no era viable: “no podem bonificar ni fer exempcions com ens proposaven, ja que així ens ho han trasmès els tècnics municipals en un informe. Per tant, hem estat buscant la solució, que passa per una subvenció”.

La PAH del Baix Llobregat Nord en ple funcionament

El Baix Llobregat Nord ja té la seva delegació de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), que ja té una notòria presència al país.

La plataforma ja era present al territori, però a escala local, i el salt qualitatiu ha estat el d’agrupar les diverses organitzacions locals de la zona, amb l’objectiu de tenir més força i poder ajudar d’una manera més efectiva les persones que ho necessitin.

De moment en formen part les seccions locals d’Olesa, Martorell, Abrera i Esparreguera, els principals nuclis urbans de la zona, però no es descarta incloure-hi altres municipis més petits.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here