Sota el lema “Junts i juntes podem canviar-ho tot”, la formació ecosocialista afrontarà al centre Cúbic de la localitat baixllobregatina, el repte d’enfortir la seva organització amb l’objectiu de “fer realitat els valors de sempre de l’esquerra, de l’ecologisme, del catalanisme i de la radicalitat democràtica”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]P[/dropcap]er a ICV, la seva Assemblea Nacional, que es celebra un cop cada quatre anys,  és un espai per participar, debatre i decidir com transformar la realitat, per fer-la més justa, més democràtica i més sostenible. Això és el que debatran a Viladecans totes les persones que hi assisteixin entre avui i diumenge.

Els ecosocialistes han volgut comptar aquesta vegada, amb la participació de tothom que estigui compromès amb els objectius d’ICV, sigui o no del partit, en el que han anomenat una “assemblea oberta”.

A més de la discussió de caràcter polític, que haurà de cristal·litzar en un document on s’actualitzin els posicionaments del partit, una de les novetats d’aquesta assemblea serà la incorporació de la copresidència com a nova forma de lideratge.

Una consulta interna, va mostrar el ple suport de la militància ecosocialista a aquesta nova fórmula organitzativa, que consisteix en que siguin dues persones les que liderin de forma compartida el partit, per acostar-se cap a una organització més horitzontal on les decisions es prenguin de manera més col·legiada; i en la que s’incorpora una aposta per potenciar la presència de dones al capdavant del partit, establint la obligatorietat de que com a mínim una de les dues persones que formin part de la copresidència, sigui una dona.

L’única candidatura a liderar el partit, assumint ja aquesta nova fórmula, ha estat la formada per Joan Herrera i Dolors Camats. Els resultats de la votació, que ha estat oberta a tota la militància del partit, es faran públics a la mateixa Assemblea.

Els documents han rebut un total de 1.319 esmenes, repartides entre el document d’estratègia política (1.188) i el projecte d’estatuts de la formació (131).

Joan Herrera, ha detallat que les esmenes, “totes en un to constructiu que permetran millorar el relat”, s’agrupen en 3 grans blocs: un primer grup sobre la necessitat de caminar cap a un procés constituent i construir una “alternativa d’esquerres” a les polítiques d’austeritat més enllà de l’escenari català; un segon paquet d’esmenes posa èmfasi en la necessitat que s’ha de fer el procés per l’exercici del dret a decidir i fer-lo bé i finalment un tercer bloc que gira al voltant del terreny econòmic amb propostes per un canvi de model productiu i de societat.

“Les esmenes ens diuen que l’Assemblea sortirà bé i que sortirem amb una estratègia i un programa aprofundit i amb una ICV que té ganes de liderar i de compartir”, ha manifestat el dirigent ecosocialista que ha posat de manifest que “en un escenari constituent, cal la construcció d’alternativa però també enfortir més el partit”. “Sense un partit més fort podem construir espais de resistència però no d’alternativa”, ha assegurat Herrera que està convençut que el conjunt d’esmenes i el sentit de les mateixes faran que el document inicial sigui “més potent”.

Per altra banda, el líder d’ICV també ha explicat que “era molt important que hi hagués un dimensió europea” a l’Assemblea per la qual cosa ha mostrat la seva satisfacció perquè representants de “les principals referències de l’esquerra” a Grècia (Syriza), Itàlia (Sinistra, Ecologia e Libertà) i Portugal (Bloco de Esquerda) participin en el màxim òrgan de decisió del partit.

“És fonamental que de l’Assemblea també se’n derivin estratègies per combatre les polítiques d’austeritat a nivell europeu” ha conclòs Herrera.

Així doncs, avui a les 16 hores, ICV donarà el tret de sortida a la celebració de la seva 10ª Assemblea Nacional, que enguany es celebra a la comarca del Baix Llobregat, un territori emblemàtic per a la formació ecosocialista, on aquesta obté els seus millors resultats i on ostenta diverses alcaldies, entre elles les de localitats tant importants com El Prat de Llobregat o la de la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here