En el marc de la Setmana d’Acció Europea, per un futur després de Txernòbil i Fukushima, l’Associació de Collbató per la Solidaritat organitza des de fa anys, l’estada a Collbató i pobles veïns dels nens i nenes de Bielorússia, afectats per l’explosió de la central nuclear de Txernòbil l’any 1986

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Setmana d’Acció Europea, per un futur després de Txernòbil i Fukushima, és una setmana d’activitats organitzada a nivell europeu per la Plataforma Europea per Txernòbil (I.C.N.), pel IBB de Dormund i a nivell d’Espanya per FEDASIB (Federació Espanyola d’Acció Social amb la Infància Bielorrusa), com a membre fundador d’aquesta Plataforma Europea.

Les activitats centrals són l’organització de conferències testimonials realitzades per persones que van viure les Catàstrofes de Txernòbil i Fukushima de forma directa, bé com població resident i evacuada, bé com participants directes en els treballs de reducció de les conseqüències (el que s’anomenen liquidadors). Aquests testimoniatges, es destinen a la població en general, i especialment, a la gent jove.

Així doncs, l’Associació de Collbató per la Solidaritat, en el marc d’aquesta setmana, no tan sols organitza l’estada de nens i nenes víctimes de l’explosió nuclear de Txernòbil, sinó que per tal de conscienciar a la societat sobre els efectes catastròfics de les explosions nuclears, organitza la xerrada de dos liquidadors, nom amb el que es coneixen els bombers, obrers i voluntaris que es van ocupar de minimitzar els riscos dels accidents nuclears de Txernòbil i Fukushima; que explicaran conjuntament la seva història i les conseqüències dels accidents nuclears.

Les ponents seram la Doctora Sra. Sinila Sofia (Bielorússia) i  la Sra. Valentina Solareva (Ucraïna), i també formarà part del col·loqui, la Doctora Germana Teresa Forcades.

 L’acte se celebrarà demà dissabte, al Casinet de Collbató (Passeig de Mansuet, 2), a les 19 hores.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here