Una de les reivindicacions més importants de la localitat baixllobregatina, en el sector de l’educació, ha obtingut resposta, després de mesos de demandes per part del consistori i de mobilitzacions ciutadanes. Finalment, una segona empresa finalitzarà els treballs que mancaven, perquè el centre pugui recuperar la normalitat el curs vinent

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]es obres de l’Escola Antoni Gaudí de Sant Boi de Llobregat, s’han reprès, segons ha anunciat la Generalitat de Catalunya.

L’actuació coordinada de l’Ajuntament, la comunitat educativa, les AMPA i les associacions de veïns de Sant Boi, ha facilitat una solució que desbloqueja, després de mesos d’incertesa, la paralització dels treballs de construcció de la nova escola.

El compromís del govern català és que el curs vinent les classes es podran iniciar a les noves instal·lacions del centre.

Les obres de l’Escola Antoni Gaudí estaven paralitzades des de l’estiu passat a causa de l’incompliment en el pagament de les certificacions d’obra a l’empresa constructora per part de la Generalitat. Aquest fet havia impedit que l’alumnat s’hi traslladés des de l’emplaçament que provisionalment ocupava en l’Edifici Garrofers.

La Generalitat de Catalunya ha anunciat la formalització d’un acord que permetrà que una nova empresa es faci càrrec de forma immediata dels darrers treballs de remodelació.

L’alcalde, Jaume Bosch, ha celebrat la notícia de la reanudació de les obres i confia que “es compliran els compromisos per tal que els alumnes del centre puguin gaudir de la nova Escola Antoni Gaudí”.

D’acord amb el compromís del govern català i de la nova empresa constructora, la renovada Escola Antoni Gaudí obrirà les portes aquest setembre. El trasllat de l’alumnat de l’Escola Antoni Gaudí permetrà alhora normalitzar la situació educativa de les escoles Marianao i Sant Boi .

Bosch, havia adreçat el passat mes de febrer una carta a la consellera d’Educació, Irene Rigau, per demanar una solució “d’extrema urgència” per a l’Escola Antoni Gaudí i havia ofert fins i tot avançar fons de les arques municipals per finalitzar les obres. L’alcalde i el regidor d’Educació, Luis Pérez, han mantingut al llarg d’aquest temps diverses reunions amb el professorat i les AMPA de les escoles afectades per tractar aquesta problemàtica.

Els grups parlamentaris del PSC, ICV-EUiA, ERC i CiU van presentar a principis de març al Parlament de Catalunya , a instàncies de l’Ajuntament i de la comunitat educativa local, una proposta de resolució que demanava la finalització de les obres per “normalitzar l’escolarització de l’alumnat de primària a la ciutat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here