El consistori espluguí plasma el seu suport als castells, la setmana de la primera actuació dels cargolins a casa. Els Cargolins actuaran diumenge a les 12h, al casal de Cultura Robert Brillas; acompanyats dels Castellers de Figueres i els Castellers de Sant Feliu de Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament d’Esplugues es va adherir dimecres per unanimitat, al document en defensa dels valors dels castells. El document, que parla de valors universals vinculats al món casteller, com el treball col·lectiu, la cooperació, el respecte mutu, la cohesió… va ser aprovat a l’Assemblea anual de la Coordinadora de Colles Castelleres del 2012.

La proposta ciutadana, presentada pels Castellers d’Esplugues, demanava el suport del ple del consistori . Jonàs Bassó, sotscap de colla dels Castellers d’Esplugues, va exposar els motius pels quals l’entitat presentava la proposta ciutadana.

El document dels valors dels castells plasma les raons per les quals l’activitat castellera va ser admesa com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Tots els grups municipals hi  van donar suport i, en la seva justificació, van lloar la tasca dels castellers en general i dels Cargolins en particular.

Esplugues s’uneix així a un reguitzell de municipis que ja s’hi han adherit, com ara Molins de Rei, Terrassa, Barcelona o Sant Cugat. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Esplugues es compromet a vetllar per la continuïtat de l’activitat castellera i a estendre’n els valors a la resta de la societat.

Primera actuació de la temporada dels Cargolins, a casa

El suport del consistori al fet casteller arriba pocs dies abans de la primera actuació dels Castellers d’Esplugues a casa aquesta temporada, en motiu de la diada de Sant Jordi.

Els cargolins actuaran al costat dels Castellers de Figueres i els Castellers de Sant Feliu, el proper diumenge, 21 d’abril, al Casal de Cultura Robert Brillas.

La diada castellera començarà a les 12:30h del migdia i vindrà precedida pel ‘Cercavila dels 50 anys de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Jordi’, que començarà a l’Avenç a les 10:30h del matí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here