Sant Feliu celebra des d’avui al diumenge 21 d’abril, la segona edició de les Jornades gastronòmiques “La cuina de les roses”. Es tracta d’una iniciativa de l’Associació Amics de les Roses de Sant Feliu, amb el suport de l’Ajuntament, per fomentar el coneixement d’aquesta flor, símbol de la ciutat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’objectiu és promoure els sectors de la restauració i la pastisseria locals a través de la rosa.

Les jornades se celebren al restaurant pedagògic de l’escola d’hostaleria de l’IES Martí Dot, ubicat als jardins del Palau Falguera, i l’entrada és gratuïta.

Durant les jornades, professionals de la cuina santfeliuenca prepararan en directe deliciosos plats amb uns ingredients poc habituals com són les roses. Algunes de les receptes que es cuinaran són: torrada de brandada amb roses de bacallà, peres al vi de roses, risotto de carxofes, llagostins i roses o turbot amb puré de roses i pèsols de llàgrima. Entre les postres, destaquen unes piruletes de xocolata blanca amb roses i pètals.

A més, en el marc de les jornades es podran tastar còctels amb roses i fins i tot una cervesa artesana elaborada amb roses.

 Tast a les Festes de Primavera

Les persones assistents a les jornades podran arribar a tastar els plats cuinats durant les demostracions de cuina. Però quan de veritat les receptes es podran degustar serà durant les Festes de Primavera, que se celebraran del 10 al 13 de maig. Aquests dies, els restaurants participants en la iniciativa inclouran en la carta els plats elaborats durant les jornades i les pastisseries vendran les seves postres.

De fet, les Jornades gastronòmiques són el preàmbul de la 55a Exposició Nacional de Roses que s’instal·larà al Palau Falguera durant les Festes de Primavera. En el marc de l’Exposició es podran veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 150 varietats diferents. Com ja és habitual, hi haurà roses procedents de diferents punts de Catalunya, Espanya, Europa i de la resta del món.

Concurs de pastissos de roses

En el marc de les Jornades gastronòmiques s’organitza també el concurs de pastissos de roses. El concurs està obert a la participació de tothom, sempre i quan no sigui professional de la pastisseria. Per participar cal fer un pastís en el qual les roses hi siguin presents com a ingredient. Es lliuraran dos premis que consistiran en vals de 100 € i 50 €, que es podran utilitzar en els establiments que participen en les jornades. El nom de les persones guanyadores es faran públics el diumenge 21 d’abril, durant la cloenda de les jornades.

Mercat de pagès

El dissabte 20 i el diumenge 21, de 10 a 14 h, se celebrarà al pati del Palau Falguera un Mercat de pagès, on pagesos locals posaran a la venda productes del camp frescos i de proximitat. L’activitat és una iniciativa dels pagesos locals i dels Amics de les Roses.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here