S’ha presentat la guia “Parc a taula” 2013

S’ha presentat la guia “Parc a taula” 2013

El programa el “Parc a taula” de la Diputació de Barcelona compta ja amb una nova guia, que es va presentar dimecres al Pailebot Santa Eulàlia. Durant l’acte, també es van otorgar els certificats que acredita com a punts d’informació col·laboradors, a 14 establiments que s’han adherit al programa

Parc a taula, membre de la Xarxa de Productes de la Terra, és un programa de desenvolupament econòmic promogut per la Diputació de Barcelona que pretén destacar els valors naturals, culturals i paisatgístics dels nostres parcs naturals, mitjançant la gastronomia, la producció agroalimentària artesana i la viticultura de proximitat i de qualitat que podem trobar en aquests territoris.

La presentació de la guia va compar amb la participació de la diputada d’Educació, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Mireia Solsona, i de l’alcaldessa de Canyelles i presidenta d’ARCAT, Rosa Huguet, del membre de l’Associació Cuina Vallès i responsable del restaurant Can Vinyers de Matadepera, Christian  Martino, i del president de la Cooperativa Agrària La Baixa Tordera, Carles Aulet, com a membres adherits o col·laboradors del programa, que en total ja compta amb 187 entitats i empreses de 6 parcs de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona (Garraf, Olèrdola, Foix, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Serralada Litoral i el Montnegre i el Corredor).

La publicació és gratuïta i es pot trobar a tots els punt d’informació dels parcs de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i en tots els establiments adherits.

L’edició de la Guia 2013 té 112 pàgines i la presentació està feta en català, castellà, francès, anglès i italià. També hi ha un recull de les activitats, que es poden seguir al Facebook i al Twitter, les quals es desenvolupen sota el nom del programa, com ara un projecte de cooperació amb la Fundació Banc dels Aliments, degustacions, mercats i formació continuada adreçada als establiments adherits al programa.

D’aquesta manera, els restaurants de les poblacions vinculades als espais naturals protegits us proposen degustar diferents plats, elaborats específicament amb productes naturals i cuinats per mans expertes. Als restauradors, s’hi afegeixen els productors i artesans alimentaris del territori, que aporten la matèria primera de qualitat que exigeix la millor cuina.

Finalment, a la guia s’inclouen allotjaments propers al parc, que ofereixen el millor servei per tal de gaudir d’una estada relaxant i confortable.

En aquesta edició 2013 hi ha 187 adherits a Parc a taula: 14 són allotjaments, 57 restaurants, 28 cellers, 12 establiments elaboradors i 61 productors dels sis parcs. L’objectiu és estendre el programa de manera progressiva als dotze espais de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt