El programa el “Parc a taula” de la Diputació de Barcelona compta ja amb una nova guia, que es va presentar dimecres al Pailebot Santa Eulàlia. Durant l’acte, també es van otorgar els certificats que acredita com a punts d’informació col·laboradors, a 14 establiments que s’han adherit al programa

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]P[/dropcap]arc a taula, membre de la Xarxa de Productes de la Terra, és un programa de desenvolupament econòmic promogut per la Diputació de Barcelona que pretén destacar els valors naturals, culturals i paisatgístics dels nostres parcs naturals, mitjançant la gastronomia, la producció agroalimentària artesana i la viticultura de proximitat i de qualitat que podem trobar en aquests territoris.

La presentació de la guia va compar amb la participació de la diputada d’Educació, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Mireia Solsona, i de l’alcaldessa de Canyelles i presidenta d’ARCAT, Rosa Huguet, del membre de l’Associació Cuina Vallès i responsable del restaurant Can Vinyers de Matadepera, Christian  Martino, i del president de la Cooperativa Agrària La Baixa Tordera, Carles Aulet, com a membres adherits o col·laboradors del programa, que en total ja compta amb 187 entitats i empreses de 6 parcs de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona (Garraf, Olèrdola, Foix, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Serralada Litoral i el Montnegre i el Corredor).

La publicació és gratuïta i es pot trobar a tots els punt d’informació dels parcs de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i en tots els establiments adherits.

L’edició de la Guia 2013 té 112 pàgines i la presentació està feta en català, castellà, francès, anglès i italià. També hi ha un recull de les activitats, que es poden seguir al Facebook i al Twitter, les quals es desenvolupen sota el nom del programa, com ara un projecte de cooperació amb la Fundació Banc dels Aliments, degustacions, mercats i formació continuada adreçada als establiments adherits al programa.

D’aquesta manera, els restaurants de les poblacions vinculades als espais naturals protegits us proposen degustar diferents plats, elaborats específicament amb productes naturals i cuinats per mans expertes. Als restauradors, s’hi afegeixen els productors i artesans alimentaris del territori, que aporten la matèria primera de qualitat que exigeix la millor cuina.

Finalment, a la guia s’inclouen allotjaments propers al parc, que ofereixen el millor servei per tal de gaudir d’una estada relaxant i confortable.

En aquesta edició 2013 hi ha 187 adherits a Parc a taula: 14 són allotjaments, 57 restaurants, 28 cellers, 12 establiments elaboradors i 61 productors dels sis parcs. L’objectiu és estendre el programa de manera progressiva als dotze espais de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here