L’Ajuntament d’Abrera organitza des de demà i fins al 28 d’abril la Setmana de la Terra, un conjunt d’activitats destinades a augmentar el coneixement i la sensibilització de la població en general i dels escolars respecte al medi ambient. Enguany té com a tema central el riu Llobregat, coincidint que el 2013 se celebra l’any del Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]urant aquesta setmana s’organitzen activitats sobre el medi ambient amb els escolars i la població en general: exposicions, tallers de natura a l’entorn riberenc, activitats lúdiques i una observació i anellament d’ocells.

Demà té lloc la primera activitat de descoberta del parc fluvial d’Abrera amb un recorregut per la riera Magarola, el riu Llobregat i el Torrent Gran. La sortida, que organitza l’entitat naturalista ANDA, es fa des del Centre Polivalent, a les 10.00h del matí. Dimecres 24, SEO/BirdLife organitzarà durant tot el dia una jornada d’observació i anellament d’ocells dirigida a escolars i a tota la població. El lloc de trobada serà a la plana del riu Llobregat, just al costat de l’estació de bombament d’aigües residuals de Sant Hilari.

Dissabte 27, es duran a terme activitats interpretatives dels ecosistemes del riu i l’observació de la flora i fauna riberenques. Es faran tallers de natura sobre el projecte de les tortugues de rierol d’Abrera, inspeccions de riu i activitats sobre ocells amb els equips d’ARGELAGA Serveis Ambientals, l’Associació Hàbitats/Projecte Rius i SEO/BirdLife. Les activitats es faran des de les 10.00h del matí i fins a les 14.00h. El lloc de trobada serà a Can Morral del Riu i s’adrecen tant a nens i nenes a partir de 4 anys com a adults.

Diumenge 28, ANDA organitza la Descoberta del Torrent Gran, un gran corredor biològic refugi per a nombroses espècies d’animals. L’activitat començarà a les 10.00h del matí a la benzinera de Sant Ermengol.

Del 22 d’abril al 15 de maig, també es pot visitar l’exposició Fotoaves, un recull de les millors fotografies d’ocells dels concursos anuals de SEO/BirdLife, a la Casa de Cultura, de 17.00 a 21.30h.

Complementàriament a aquestes activitats, durant tot l’any els alumnes de les escoles d’Abrera participen a activitats sobre el medi ambient en l’àmbit de l’Agenda 21 d’Abrera amb La Caixa del Temps.

Des de l’Ajuntament d’Abrera fa anys que es duen a terme mesures de protecció de l’entorn d’espais fluvials d’elevat interès ecològic com la zona ZEPA (Zona d’especial protecció per a les aus), LIC (Lloc d’importància comunitària) i PEIN (Pla d’espais d’interès natural), tasques de restauració mediambientals i de custodia permanent del territori amb entitats com SEO/BirdLife, Associació Hàbitats/Projecte Rius i ANDA.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here