L’Associació CineBaix col•labora en aquesta Setmana per la Llengua programant bon cinema en català. Sobretot la quitxalla, podrà gaudir de pel·lícules d’animació en català, de tan renom com la darrera estrena de Disney Pixar, “Els Croods”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] finals de l’any 2003 i durant el 2004, Sant Feliu va saber expressar la seva voluntat de no deixar perdre el Cinema Guinart. Les reivindicacions van donar el seu fruit: el cinema és de Sant Feliu. De Sant Feliu, sí, i amb la voluntat de ser un cinema per al Baix Llobregat, i no un cinema més… Gestionat per una associació sense afany de lucre amb un acord amb l’Ajuntament de Sant Feliu.

Al Baix Llobregat -amb un milió d’habitants aproximadament- hi ha diversos cinemes -quasi tots multisales-, que ofereixen cinema com a producte de consum ràpid i de no gaire qualitat artística, amb pel·lícules comercials nord-americanes quasi exclusivament.

A Sant Feliu -i també a la comarca- hi ha moltes persones que demanen un altre tipus de cinema: pel·lícules que fomentin la reflexió, el debat i la crítica; pel·lícules del món, que ens enriqueixin i ens ampliïn la nostra mirada; però també pel·lícules fetes aquí, en català, pel·lícules en versió original, pel·lícules d’autor, documentals…, i és clar, també sessions de cinefòrum.

En definitiva, tant a Sant Feliu com al Baix Llobregat, hi ha un públic interessat en el cinema com a producte cultural i no solament com una activitat d’oci i efímera. El Cinebaix pretén donar resposta a aquesta demanda, creant així un segell propi, una oferta exclusiva de cinema de qualitat a la comarca, que el converteix en molt atractiu per al públic d’arreu del Baix Llobregat i li dóna un tret diferencial.

Aquesta és la cartellera de pel·lícules en català, que ofereix Cinebaix aquest cap de setmana:

El lladre de paraules

Un autor d’èxit llegeix una novel•la davant els seus seguidors. La novel•la narra la història d’un escriptor fracassat que té la sort de trobar un manuscrit que el portarà a la fama.

Una pel•lícula molt adient en aquestes dates en què també celebrem el dia del llibre.

Consulteu els horaris a www.cinebaix.cat

Friends. Aventura a l’illa dels monstres

Dins el Cicle de Cinema Infantil podrem veure aquesta pel•lícula d’animació japonesa que tot just s’acaba d’estrenar.

Parla d’un nen petit perdut, que per accident arriba a una misteriosa illa on viuen una família de monstres. Al contrari del que diu la llegenda, són pacífics i tenen por dels humans.

Dues úniques sessions: el dissabte 20 i el diumenge 21, a les 17.00 hores.

Els croods

Una setmana més continua a la cartellera de CineBaix aquesta aventura prehistòrica d’una família de cavernícoles que, a causa d’un terratrèmol, ha de deixar la cova on vivia i emprendre un viatge a la recerca d’una nova llar.

Dues úniques sessions: el dissabte 20 i el diumenge 21, a les 17.30 hores.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here