La ciutat baixllobregatina continua aquest cap de setmana amb les activitats culturals que marquen la commemoració de la Diada de Sant Jordi, el proper 23 d’abril

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]ant Joan Despí continua aquest de setmana celebrant l’arribada de la primavera amb noves propostes culturals durant els dies previs a la celebració de Sant Jordi, el dimarts 23 d’abril. El plat fort d’aquest cap de setmana serà el VIII Correfoc de Primavera, que es celebrarà avui, amb la participació de cinc colles de diables.

Aquesta setmana l’escriptora Ana Briongos, autora d’obres com “Negro sobre Negro. Irán cuadernos de viaje” va compartir una estona amb els seus lectors a la biblioteca Miquel Martí i Pol i ahir es va fer un homenatge a Mario Benedetti, mentre que el proper 24 d’abril, es faran lectures en veu alta de Salvador Espriu i Miquel Martí i Pol, amb motiu de l’Any Espriu i del 10è aniversari de la mort del poeta de l’Empordà.

Avui, el ritme i el foc tornaran a envair els carrers del barri Centre amb el Correfoc de Primavera.

De 17 a 20 hores  estaran exposades les bèsties de foc a la plaça de l’Ermita, on també hi haurà tallers infantils i tallers de circ amb  malabars, trapezi, funambulisme… A les 19 hores, la pallassa Xicana farà les delícies dels més petits per, a continuació donar pas al potent ritme de la percussió de Tun Tum Prat (20.15 h) i a l’inici del correfoc (21 h) que travessarà els carres de Bon Viatge, de Jacint Verdaguer, de Rius i Taulet, de Montjuïc, i de Torrent d’en Negre, per acabar a la plaça de Catalunya.

Hi participaran cinc colles de diables (Santa Coloma de Gramenet, Sant Andreu del Palomar, Sabadell, Bellevei del Penedès i Sant Joan Despí) i set bèsties de foc.

El dia de Sant Jordi trobarem parades de llibres i roses a les places del Mercat, de l’Ermita i als barris Residencial Sant Joan i Torreblanca. Hi haurà també espectacles d’animació infantil amb les actuacions de Pentina el Gat amb l’espectacle Revolució (plaça del Mercat, a les 17.30 hores) i de Pep López (plaça de l’Ermita, a les 17.30 h). En un dia com aquest, no podien faltar les sardanes, amb una ballada a la plaça de l’Ermita, a les 19 hores que comptarà amb una actuació de Cor de Flora.

Finalment, el 26 d’abril, El Casal de Joves El Bulevard acollirà una nova sessió de Nit de Contes. on els ciutadans explicaran contes, recitaran poesies, llegiran relats… tot amenitzat amb música.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here