La Plataforma Delta Viu lliura al Consell Comarcal del Baix Llobregat, una setantena de sol·licituds per treballar les terres en desús del Parc Agrari

La Plataforma Delta Viu lliura al Consell Comarcal del Baix Llobregat, una setantena de sol·licituds per treballar les terres en desús del Parc Agrari

Les prop de 70 sol·licituds de persones interessades en cultivar els terrenys abandonats del Parc Agrari, es van lliurar aquest dimecres a la seu del Consell Comarcal, en el marc de la campanya ‘Pagesia per al Futur’ que va engegar l’entitat fa diverses setmanes i que vol crear llocs de feina i protegir el Parc Agrari de possibles especulacions urbanístiques

Durant tot aquest mes de març i fins aquest 17 d’abril, la Plataforma per la Recuperació dels Espais Agraris i Naturals del Delta del Llobregat “Delta Viu”, ha dut a terme una campanya per coordinar les peticions d’accés als terrenys agrícoles del Delta del Llobregat que actualment estan en desús.

La Plataforma ha fet una crida, a la gent que està buscant terres per iniciar un projecte de producció agrícola o ramadera o que vol oferir el teu suport a aquestes iniciatives; a que participéssin en la campanya signant un model de carta adreçada al Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, per reclamar l’accés a les terres desocupades del Delta del Llobregat.

Fernando Sanz, portaveu de Delta Viu, explicava en declaracions a El Prat Ràdio que l’objectiu de la campanya iniciada per la Plataforma, era aconseguir que “el Consell Comarcal faci d’intermediari per posar aquestes terres que estan abandonades o infrautilitzades, a disposició perquè hi treballi la gent, per tal que es monti un projecte agrícola o si és possible, d’agroecologia”.

La campanya va consistir, doncs, en recollir aquestes cartes firmades i entregar-les col·lectivament el passat 17 d’abril, Dia de la Lluita Camperola, per tal de pressionar el Parc Agrari i les institucions de la comarca perquè estableixin mecanismes efectius d’accés a la terra i evitar així que hi hagi terres abandonades.

Els va rebre Miguel Comino, Conseller Comarcal i regidor de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, que va reunir-se amb els membres de Delta Viu aproximadament uns 30 minuts, durant els que va explicar l’aposta dek Consell Comarcal per la formació en treballs agrícoles i de la generació ocupació entorn al Parc Agrari.

Però l’objectiu de la campannya va més enllà: Delta Viu vol que la campanya sigui un inici d’aquesta lluita, que complementaran amb la creació d’un inventari de terres en desús, la formació de futurs agricultors/res i la demanda de major protecció urbanística del Parc Agrari o la seva ampliació.

Ara, esperen que en el termini d’un mes, les institucions comarcals donin resposta oficial a les seves peticions.

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt