Les prop de 70 sol·licituds de persones interessades en cultivar els terrenys abandonats del Parc Agrari, es van lliurar aquest dimecres a la seu del Consell Comarcal, en el marc de la campanya ‘Pagesia per al Futur’ que va engegar l’entitat fa diverses setmanes i que vol crear llocs de feina i protegir el Parc Agrari de possibles especulacions urbanístiques

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]urant tot aquest mes de març i fins aquest 17 d’abril, la Plataforma per la Recuperació dels Espais Agraris i Naturals del Delta del Llobregat “Delta Viu”, ha dut a terme una campanya per coordinar les peticions d’accés als terrenys agrícoles del Delta del Llobregat que actualment estan en desús.

La Plataforma ha fet una crida, a la gent que està buscant terres per iniciar un projecte de producció agrícola o ramadera o que vol oferir el teu suport a aquestes iniciatives; a que participéssin en la campanya signant un model de carta adreçada al Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, per reclamar l’accés a les terres desocupades del Delta del Llobregat.

Fernando Sanz, portaveu de Delta Viu, explicava en declaracions a El Prat Ràdio que l’objectiu de la campanya iniciada per la Plataforma, era aconseguir que “el Consell Comarcal faci d’intermediari per posar aquestes terres que estan abandonades o infrautilitzades, a disposició perquè hi treballi la gent, per tal que es monti un projecte agrícola o si és possible, d’agroecologia”.

La campanya va consistir, doncs, en recollir aquestes cartes firmades i entregar-les col·lectivament el passat 17 d’abril, Dia de la Lluita Camperola, per tal de pressionar el Parc Agrari i les institucions de la comarca perquè estableixin mecanismes efectius d’accés a la terra i evitar així que hi hagi terres abandonades.

Els va rebre Miguel Comino, Conseller Comarcal i regidor de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, que va reunir-se amb els membres de Delta Viu aproximadament uns 30 minuts, durant els que va explicar l’aposta dek Consell Comarcal per la formació en treballs agrícoles i de la generació ocupació entorn al Parc Agrari.

Però l’objectiu de la campannya va més enllà: Delta Viu vol que la campanya sigui un inici d’aquesta lluita, que complementaran amb la creació d’un inventari de terres en desús, la formació de futurs agricultors/res i la demanda de major protecció urbanística del Parc Agrari o la seva ampliació.

Ara, esperen que en el termini d’un mes, les institucions comarcals donin resposta oficial a les seves peticions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here