Els “camises liles” volen tornar a coronar castells de 8, i animen a totes les persones de Cornellà, aficionades al món casteller, a sumar-se a la colla

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a “Jordiada” mobilitza any rere any centenars de persones de Cornellà, al voltant de la festivitat de Sant Jordi. Aplega activitat cultural, música, teatre i, en especial, tota mena d’actes que promoguin la cultura popular i tradicional i la identitat catalana. Aquest any la programació es desenvolupa entre el 12 i el 21 d’abril.

Precisament, per tancar aquesta setmana d’activitats de tota mena, els Castellers de Cornellà seran els protagonistes d’una jornada castellera, on hi assistiran com a convidats d’honor, els Castellers de Badalona. L’actuació s’iniciarà a les 13h, a la Ctra de L’Hospitalet-Parc de Can Mercader de Cornellà.

Els Castellers de Cornellà es va presentar el 2 de Juny de 1991, en el marc de la festa major de la localitat. De seguida van deixar enrere els castells de 5, i en tans sols sis mesos ja havien assolit tots els castells de sis i feien les primeres temptatives de castells de set. En la seva segona temporada, davant la sorpresa de tohom, van acabar descarregant el seu primer 5 de 7 i construint pilars de 5.

El 1993 van coronar el 4 de 7 amb agulla, i a finals de temporada van afegir el 3 de 7 aixecat per sota, al 5 de 7. L’any següent tocava el salt als castells de vuit, i en van fer els primers intents per la seva diada, i la diada dels Minyons de Terrassa, però malgrat ser ben a prop d’aconseguir-ho, els castells de vuit van haver d’esperar un any. Va ser l’any 1995 quan en el marc de la seva diada, van aconseguir per fir coronar el 4 de 8, i finalment, el desembre d’aquell any, van aconseguir descarregar-lo en el marc de la Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat, a Sant Andreu de la Barca

Aleshores van venir el 4 de 8, el 2 de 7, el 5 de 7 i els pilars de 5 simultanis, però partir de la temporada de 1998, mantenir i superar l’alt nivell aconseguit, era cada cop més difícil, i tot i mantenir un bon nivell de castells de 7, els castells de vuit van desaparèixer del repertori de la colla, fins el 2002, quan van tornar a carregar el 4 de 8 a la festa major del Prat de Llobregat.

Des d’aleshores fins ara, la colla manté el nivell com a colla de set, assolint el 2 de 7, com a màxim castell. La lluita per a fer castells de vuit, i l’augment de “camises liles” a la colla, segueixen sent els seus objectius.

Els Castellers de Cornellà van començar amb molt bon peu la temporada, fent una de les millors actuacions d’inici de temporada dels darrers deu anys, portant dos castells de 7 a la diada de Primavera del passat diumenge 7 d’abril; acompanyats dels Castellers de la Vila de Gràcia i dels Castellers d’Esplugues.

Avui es veurà si cristalitzen les sensacions de remuntada que es respiren a Cornellà.

 

Foto titular: Extreta de la web dels Castellers de Cornellà 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here