A diverses localitat de la comarca, es va viure ahir un “Sant Jordi groc”, en defensa de l’educació pública. Durant aquesta setmana, es realitzaran diversos actes reivindicatius arreu de la comarca, que culminaran a la manifestació del proper dia 28 a Barcelona

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]mb motiu de la Setmana groga de protestes convocada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) per a la setmana del 22 al 28 d’abril, la comunitat educativa del Baix Llobregat s’ha posat en marxa.

Seguint aquest enllaç, trobareu un mapa de totes les tancades que es duran a terme arreu d’Espanya. A les ciutats baixllobregatines de Castelldefels, Cornellà, El Prat, Esplugues, Sant Feliu i Sant Joan Despí, entre d’altres, s’hi celebraran diverses tancades i mobilitzacions per reivindicar una escola pública i de qualitat.

Esplugues

La comunitat educativa d’Esplugues, també va animar a tothom a viure ahir un “Sant Jordi groc”, ple de samarretes contra les retallades en educació.

A més, s’ha iniciciat una campanya per a que els veïns i veïnes de la localitat, penguin a les balconades o a les finestres, samarretes o roba groga.

Demà dijous 25 d’abril, hi haurà una xiulada als centres, a l’hora d’esbarjo. Durant 5 minuts, estudiants i professorat faran sentir el seu descontentament. El mateix dijous a les 16:30h, a la sortida de les escoles, també es farà soroll contra les retallades.

A les 17:15h, s’iniciarà una concentració a la Pl. Catalunya d’Esplugues, on també hi haurà activitats lúdico-festives, i una xerrada debat sobre la LOMCE a les 18:30h.

Finalment, hi haurà una tancada al centre Severo-Ochoa de 20 a 22h.

La comunitat educativa d’Esplugues, també anima a tothom a assistir a la mobilització del proper dia 28 a Barcelona.

Sant Feliu

La comunitat educativa de Sant Feliu, proposa diverses accions reivindicatives.

Ahir, en el marc de la festa de Sant Jordi que van organitzar els centres educatius, diverses escoles van impulsar accions de protesta, com ara animar el seu alumnat, el professorat i les famílies a que portéssin posades les samarretes grogues contra les retallades, la lectura de textos reivindicatius o l’elaboració de roses grogues.

En segon lloc, demà dijous 25, a partir de les 17 h, es convoca una concentració a la Plaça de la Vila amb berenar reivindicatiu. Simbòlicament, es convida els assistents a portar un entrepà de xoriço. També s’hi farà una cassolada per fer sentir la veu de la comunitat educativa contra la llei Wert i les polítiques de retallades.

Finalment, el colofó d’aquestes mobilitzacions serà la participació en la gran manifestació conjunta convocada per al dia 28 a Barcelona.

Sant Joan Despí

Les AMPAs de diferents centres de Sant Joan Despí han decidit fer una tancada a l’escola Sant Francesc d’Assís i han organitzat activitats tota la tarda, de cara a demà.

Les activitats s’iniciaran a les 16:45h, amb un berenar popular, seguit a les 17:30h, d’una cassolada al pati de l’escola.

Posteriorment, hi haurà una Taula Rodona sobre “Retallades en eduació”, i una altra cassolada, aquest cop al voltant de l’escola.

A les 19:15h, es farà una xerrada sobre la LOMCE i a les 20h, una assemblea de tota la comunitat educativa. Finalment, hi haurà una altra cassolada al voltant del centre.

Finalment, si així ho decideix l’assemblea, a les 21h les AMPAs de Sant Joan, amb el recolzament de l’Acampada Despí, organitzaran una acampada reivindicativa a l’esplanada del poliesportiu Salvador Gimeno, on també es duran a terme diverses reunions i assemblees.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here