Durant aquests tres primers mesos en funcionament, el servei d’assessorament a famílies en risc de perdre l’habitatge, que presta l’Oficina Local d’Habitatge d’Esplugues, ha aconseguit també, tancar 4 expedients amb la dació en pagament dels pisos

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quest servei, que compta amb la col·laboració de Càritas i està atès per tres persones voluntàries –dues advocades i un exdirector de banc–, ha rebut, des del passat 14 de gener, un total de 219 visites, que s’han concretat en 76 expedients oberts (42 referents a habitatges de compra i 34 sobre habitatges de lloguer).

Entre els 27 ja finalitzats, el nombre més gran, un total de 12, s’han tancat amb una novació (la renegociació de les condicions del préstec hipotecari per aconseguir un tracte més avantatjós per als pagadors) i uns altres 7 expedients han conclòs amb la renegociació del lloguer.

En 4 casos, la mediació de l’Oficina d’Habitatge davant els bancs ha paralitzat processos de desnonament i en uns altres 4 la negociació s’ha resolt amb l’acceptació de la dació en pagament del pis.

De la resta d’expedients oberts, 15 s’han remès a Càritas, que dóna suport en els casos més extrems; 28 es troben en fase de tramitació i 2 no complien amb els requisits per acollir-se a aquest servei.

Prop de 150.000 euros per atendre les famílies en risc de perdre l’habitatge

D’una altra banda, 4 dels casos atesos pel servei d’assessorament a famílies en risc de perdre l’habitatge s’han derivat als Serveis Socials municipals perquè es tramitin les ajudes pertinents segons les necessitats de les persones afectades.

Ens els darrers dos anys i tres mesos (2011, 2012 i primers mesos de 2013), l’Ajuntament ha invertit 143.871 euros en la concessió de prestacions econòmiques d’emergència destinades a resoldre problemes relacionats amb l’habitatge de lloguer (impagament de quotes, necessitat de diners per pagar el senyal d’un nou contracte d’arrendament, etc.).

Al llarg d’aquest període, 146 sol·licituds (46 el 2011, 77 el 2012 i 23 en 2013) han obtingut aquestes ajudes puntuals per evitar la pèrdua de l’habitatge. Aquestes aportacions d’emergència oscil·len entre els 220 i els 2.800 euros.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here