La figura de la Mare de Déu, es pot visitar a la basílica de 7:30 a 20:00 hores. A més, Montserrat ofereix molts altres atractius, com la possiblitat de realitzar una visita guiada al santuari, o al’Espai Audiovisual “Montserrat portes endins” i al Museu de Montserrat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons la llegenda, la primera imatge de la Mare de Déu de Montserrat fou trobada per uns xiquets pastors el 880. Després de veure una llum a la muntanya, els xiquets van trobar la imatge de la Mare de Déu a l’interior d’una cova.

Quan el bisbe s’assabentà de la notícia, va intentar traslladar la imatge fins a la ciutat de Manresa, però el trasllat resultà impossible ja que l’estàtua pesava massa. El bisbe ho interpretà com el desig de la Mare de Déu de romandre al lloc on se l’havia trobada i ordenà la construcció de l’ermita de Santa Maria, origen de l’actual monestir.

La imatge de la Mare de Déu de Montserrat, anomenada popularment La Moreneta pel color fosc de la seva pell, és una talla romànica policromada del segle XII d’una gran bellesa. L’any 1881, la Mare de Déu de Montserrat fou proclamada Patrona de Catalunya pel papa Lleó XIII. Des del 1947 està entronitzada en un retaule d’argent, sufragat per subscripció popular, a la part superior de l’absis de la basílica.

La figura segueix el model, molt divulgat, de la Mare de Déu en majestat, en actitud estrictament frontal, amb l’Infant Jesús assegut a la falda, al centre. Tant la mare com el fill porten incorporada una corona.

La figura de la Mare de Déu estén la mà dreta, amb la qual sosté l’orbe esfèric, que significa tot el cosmos. Amb la m?àesquerra, la Mare de Déu fa el gest de posar-la sobre l’espatlla de l’Infant per indicar que aquell rei omnipotent és fill seu. Aquest, amb la mà dreta beneeix i amb l’esquerra, sost una pinya, un signe de fecunditat i de vida perenne.

Si en un dia tan assenyanat com avui, doncs, voleu visitar Montserrat, disposeu del Paquet Montserrat Visita, un talonari que reuneix diferents serveis i descomptes que us permetran gaudir i planificar, de la millor manera, la vostra visita a Montserrat; i el bitllet combinat Tot Montserrat, que ofereix un seguit d’avantatges a nivell de transport, cultura i gastronomia per a gaudir de la visita en aquest espai tan emblemàtic.

Més informació a: www.montserratvisita.com/ca/espiritualitat/mare-de-deu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here