El 18 d’abril es va iniciar el procés participatiu ‘Torrelles, territori i futur’ per conèixer el model de municipi que la ciutadania vol construir els propers anys. Territori, entorn natural, rural i urbà, són els eixos a valorar

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]na ciutat mitjana? Un poble agrícola? Un municipi dormitori? Un espai natural? Com vol la població que sigui el seu muncipi en el futur?  Torrelles es troba en un moment clau de la seva història, en quant a creixement, dimensions i tipologia de municipi.

Per això, desplega un procés participatiu per a que la ciutadania reflexioni i decideixi sobre el futur de la població.

Per conèixer les directrius d’aquest futur, l’Ajuntament de Torrelles, amb el suport de l’Àrea de Participació de la Diputació de Barcelona, desplega un calendari d’actuacions de dos mesos de durada, que es va iniciar el passat dijous 18 d’abril, dia en què es va convocar l’acte de presentació i una xerrada informativa.

El procés participatiu promourà el debat ciutadà sobre el model de municipi que la població desitja i les actuacions que cal emprendre per a avançar-hi. ‘Torrelles, territori i futur’ contempla debats, la distribució d’una enquesta entre la ciutadania i un equip de treball, entre altres…

El model territorial a debat

La línia dels sis mil habitants està a tombar (actualment, 5.740 hab.) i la tendència, tot i la desacceleració dels darrers anys, és a augmentar la població de Torrelles de Llobregat, un poble d’esperit rural i agrícola ubicat prop de la gran ciutat.

Així, doncs, decidir cap a on va Torrelles, quin model de població prefereix ser des d’un punt de vista global, de desenvolupament, des d’un punt de vista paisatgístic, entenent el paisatge, lluny del terme estètic, com un sinònim de territori.

‘Torrelles, territori i futur’ és el nom sota el qual s’estructura el projecte, que inclou reunions d’un grup de treball, dels consells i espais de debat existents en l’àmbit local, i la distribució d’un qüestionari a tota la població per copsar l’opinió dels habitants de Torrelles.

L’enquesta es pot lliurar fins el 19 de juny proper als diferents punts de recollida distribuïts entre equipaments municipals i comerços locals.

Objectius

Tots els eixos que estructuren aquest procés estan relacionats amb l’entorn de Torrelles, el seu territori -rural, natura i urbà-, i requereixen de l’opinió dels que hi viuen avui per donar-los forma amb la mirada posada al futur.

L’equilibri entre el desenvolupament socioeconòmic i la qualitat ambiental i paisatgística, l’encaix del municipi dins les dinàmiques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la definició d’un rol propi de Torrelles a la regió, fer front a la decaiguda de la pagesia com a activitat econòmica i el seu impacte en la conservació de l’entorn, o l’equilibri entre la conservació i gestió de les masses forestals i la seguretat de la població davant incendis i nevades; són alguns dels temes que es posen damunt la taula i venen condicionats pel model de futur pel que s’aposti.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here