Els alcaldes i alcaldessa dels cinc municipis als quals dóna cobertura l’Hospital de Viladecans (Castelldefels, Viladecans, Gavà, Begues i Sant Climent) van mantenir ahir una reunió amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, per demanar-li millores en el centre sanitari. El conseller es va comprometre a lliurar el Mapa de Serveis de la comarca en el termini de 15 dies, que marcarà el futur del centre

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve; i l’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra -alcaldies de localitats que tenen com a referència l’Hospital de Viladecans-, van expressar ahir al matí davant el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, la seva preocupació per no tenir notícies per part del govern, sobre el futur del centre i van tornar a posar sobre la taula els problemes que estan patint tant les persones professionals com les usuràries, per les retallades pressupostàries imposades pel Govern.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va deixar entreveure en la reunió interna mantinguda amb els alcaldes de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat; que el Govern de la Generalitat no preveu dur a terme en aquesta legislatura, el projecte d’ampliació i millora de l’Hospital de Viladecans, per “raons presupostàries”.

La Conselleria, però, sí que es va comprometre a lliurar en uns 15 dies el mapa de serveis sanitaris de la comarca, on estaria definit el futur del centre i els ambulatoris de cada un dels municipis.

Durant la reunió, els alcaldes van decidir fer front comú per demanar al conseller Boi Ruiz que defineixi el futur del centre. “No volem que perdi cap servei, no volem que els nostres ciutadans s’hagin de desplaçar més lluny per rebre els serveis de què gaudien fins ara. Volem serveis sanitaris propers i de qualitat per als ciutadans de Castelldefels”  va expressar l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, davant la seu de la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya.

A la sortida, els alcaldes van recordar que aquesta es tracta d’una antiga reivindicació, una demanda reiterada pel territori, que abans de la crisi ja havia pactat el projecte amb el Govern d’Entesa; i van demostrar la seva preocupació perquè en la reunió, es va insinuar que el projecte de la construcció del nou Hospital de Viladecans durant els propers 3 anys, és poc probable per manca de pressupost.

En la trobada però, ja es va comunicar que durant els propers anys, es potenciaran les actuacions en l’àmbit de l’assistència primària i es potenciarà una major inversió en la cirurgia ambulatòria, sense necessitat d’hospitalització. Per tant, es milloraria en la confortabilitat de l’Hospital, amb menys llits a les habitacions, però no s’ampliaria físicament durant aquesta legislatura.

Actualment l’Hospital de Viladecans té adscrits 180.000 habitants de la zona del Baix Llobregat sud.

En dos anys, el pressupost s’ha reduït de 44 milions el 2010 a 37 milions més en 2012. Aquesta reducció s’ha traduït en menys personal i en el tancament de llits i quiròfans. El principal temor dels alcaldes és que el centre es degradi i es converteixi en un “hospital lleuger”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here