El dissabte 27 d’abril, es va reunir l’Assemblea anual de la Colla Castellera amb seu a Molins de Rei. L’Assemblea va fer una ràpida valoració de la temporada 2012 en què la colla va celebrar el seu 10è aniversari. El molinenc Salvador Prat, va ser escollit nou Cap de Colla

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’acord majoritari, però, va ser donar per tancada una època de la Colla i centrar-se en el futur, i obrir una nova etapa aprofitant el que han tingut de bo aquests 10 anys d’història, però fent l’esforç de fer autocrítica i efectuant canvis de fons.

La manera més evident de palesar aquesta voluntat és la nova estructura organitzativa, dividida en àrees de responsabilitat i en la composició d’un equip tècnic nombrós que, prèviament a ser escollit, ha debatut i assentat les bases per dur a la pràctica una metodologia diferent tant en les formes de la pràctica castellera com en el fons.

De fet, el nou equip tècnic ja havia dirigit algun assaig previ a l’Assemblea i on es van començar a percebre canvis. Després de preguntar als i les membres de la Colla quan sortien de l’assaig, la valoració general va ser molt positiva.

Salvador Prat, nou Cap de Colla

El molinenc Salvador Prat, de 30 anys, membre de la Colla des dels inicis i de la qual va ser president en les temporades de 2005 a 2008, s’ha posat al capdavant d’aquest equip tècnic, un equip en el qual conviuen persones amb experiència, però en el qual, sobretot, hi ha hagut noves incorporacions.

En aquesta nova etapa en Salvador Prat farà tàndem amb en David Fernández, que, després de quatre anys, ha estat renovat com a president pels de la camisa marró argila. Junts tenen al darrere un equip ampli de més de 20 persones (entre els àmbits tècnic i administratiu). Cal destacar que, després de molts anys, la Colla incorpora novament la figura del sotscap de colla, que actualment recau en la persona del cervellonenc Javier Dueñas.

En aquest ampli equip es combinen edats, es combina experiència i aires nous; és un equip plural i divers, i això és un valor innegable.

També hi ha una àmplia varietat en les procedències dels i les membres, ja que formen part d’aquest equip molinencs i molinenques, però també persones de Cervelló, de Corbera de Llobregat, de Sant Andreu de la Barca, de Castellbisbal…

Preguntat sobre els objectius per la temporada, aquesta ha estat la proposta d’en Salvador Prat: “Matossers ha de ser l’expressió de la il·lusió per fer castells, ja siguin grans o petits. Cal treballar perquè els matossers i matosseres surtin contents de l’assaig. Creiem que aquesta és la base per fer grans castells. Si la gent de la Colla està motivada, el boca-orella que els assajos són productius, són alegres, arribarà a oïdes d’altres matossers que no vénen als assajos i també de nous castellers que es poden sentir atrets gràcies als bons comentaris de la nostra gent. Amb aquestes incorporacions, amb gent activa i contenta, no tenim cap dubte que podem assolir castells de set pisos amb relativa facilitat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here