L’entitat bancària va acceptar reunir-se amb representants de la Plataforma en els propers dies. La recentment constituida PAH del Baix Llobregat Nord, està molt activa i el proper dijous dia 9 de maig, faran la seva presentació oficial a Olesa de Montserrat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]es Plataformes d’Afectats per la Hipoteca de Catalunya van ocupar ahir al matí les entitats de Bankia de diverses ciutats catalanes per exigir “interlocutors vàlids” amb qui negociar.

Els membres de la PAH es van tancar a les oficines bancàries, en alguns casos amb la mediació dels Mossos d’Esquadra, i van mantener la protesta fins que Bankia no es va comprometre a reunir-se amb ells els propers dies.

La Plataforma reclama interlocutors amb capacitat de gestió i decisió perquè suspenguin els desnonaments i les subhastes fins que no s’arribi a un acord de negociació, tramitin les sol·licituds de dació en pagament amb lloguer social i reconeguin per escrit les condonacions de deute realitzades.

La PAH del Baix Llobregat Nord ocupa la seu de Bankia a Martorell

La Plataforma, que s’ha establert a Olesa de Montserrat, va decidir en assemblea ocupar la sucursal de Bankia de Martorell, per sumar-se a la mobilització de la PAH a nivel de Catalunya. Una de les raons per realizar l’ocupació a Martorell, va ser l’existència d’una afectada d’aquesta entitat, a la PAH del Baix Llobregat Nord.

Imatge de l’ocupació de la seu de Bankia, ahir a Martorell

La ocupació es va iniciar a les 10 del matí sense incidents, havent informat prèviament als Mossos d’Esquadra de les seves intencions. Asseguts a dins la sucursal, però també fent rebombori al carrer per cridar l’atenció, els membres de la PAH fins i tot van dinar dins la seu de Bankia.

Al voltant de les 13h, els Mossos van informar als membres de la PAH que si la sucursal tancava, haurien de desallotjar-la o aleshores sí que estarien cometent una infracció, tipificada al Codi Penal.

Malgrat les advertències, les persones que participaven de l’ocupació van decidir quedar-se, fins que des de la PAH Nacional els informéssin de que s’havia aconseguit un acord per escrit amb Bankia, que finalment va arribar abans del tancament, fet que va facilitar que l’ocupació també finalitzés sense incidents.

La membre de la PAH del Baix Llobregat Nord, l’olesana Meritxell Arenas, va declarar a elBaix.cat que “estem contents pel resultat, hem aconseguit el que ens proposavàvem. Ara, continuarem defensant els casos particulars de la Plataforma i participant a les accions que es fan a nivel nacional”

Ara, la propera fita de la PAH baixllobregatina és la seva presentació oficial, que es celebrarà aquest dijous dia 9 de maig, a les 18:30, davant de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat. Durant les darreres setmanes, la PAH del Baix Llobregat Nord, ha comptat amb l’acompanyament de la PAH de Terrassa, però segons Arenas “després d’aquestes setmanes de prova, ara ja caminarem sols”.

La PAH es reuneix en assemblea, tots els dimarts a les 7 de la tarda a l’Associació de Veïns de La Central, ubicada a la Plaça Paisos Catalans d’Olesa.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here