La localitat baixllobregatina de Castellví de Rosanes, s’integra, un estiu més, en el Pla d’informació i vigilància

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]es tasques que, anualment, s’estan duent a terme per millorar els camins forestals per tal de garantir el pas dels vehicles de prevenció i extinció d’incendis continuaran, aquest 2013, al vessant nord del terme. Concretament, es preveu realitzar en les pròximes setmanes la millora del camí de ca n’Alegre i del camí de les soleies de ca n’Alegre, ambdós a Castellví,  per tal de tenir-los en òptimes condicions de cara a la temporada d’estiu.

Les tasques de condicionament i millora d’aquests camins es fan amb el suport material l’ADF Massís de l’Ordal i el finançament de l’Ajuntament de Castellví i la Diputació de Barcelona. L’objectiu d’aquestes actuacions periòdiques és facilitar el pas dels vehicles de prevenció d’incendis forestals i, en cas d’emergència, dels vehicles d’extinció a les masses boscoses i els punts d’abastament d’aigua. L’any passat, l’actuació d’arranjament per a aquest mateix objectiu es va dur a terme al camí de mas Carmona (a la imatge) i al de les mines de plom i, l’any 2011, l’actuació duta a terme va abastar l’antic camí de les sureres, entre el mas del Castell i mas Carmona.

Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals

Paral·lelament a les actuacions en els camins, l’Ajuntament de Castellví de Rosanes s’integra un estiu més en el Pla d’informació i vigilància contra els incendis forestals. En el pla hi participen la Diputació de Barcelona, els ajuntaments i les diferents ADF que cobreixen el territori que serà objecte de vigilància contra els focs.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és evitar els incendis durant els mesos d’estiu i, en cas que es produeixin, limitar-ne els seus efectes. L’àrea de Castellví forma part d’una de les rutes que abasten la comarca del Baix Llobregat. Arreu de la província, el dispositiu cobreix més de 400.000 hectàrees forestals.

L’ens provincial, amb col·laboració dels Ajuntaments, ja va dur a terme entre finals d’hivern i l’inici de la primavera el procés de selecció de personal per nodrir d’efectius el pla.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here