Un nou dispositiu incentiva que es dipositin selectivament els envasos de plàstic i alumini

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]ant Boi compta des d’aquesta setmana amb una màquina “reverse vending” per a la recollida selectiva d’envasos de plàstic i alumini. Les persones que en facin ús obtindran punts que podran bescanviar per títols de transport, entrades per a espectacles i visites a equipaments municipals. L’objectiu és recollir selectivament 7,5 tones d’envasos cada any.

La màquina s’ha instal·lat a Can Massallera a tall de prova pilot, gràcies a un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament una empresa especialitzada. El dispositiu permet dipositar en el mateix contenidor i per una mateixa obertura ampolles de plàstic, llaunes i brics.

Punts bescanviables per activitats culturals i esportives

La màquina “reverse vending” lliura un tiquet amb un punt per cada envàs dipositat i acumula la puntuació obtinguda per cada persona usuària. Els punts es poden bescanviar: 90 punts (una targeta T10 o una visita amb dinar inclòs al Centre d’Interpretació del Paisatge de l’Ermita de Sant Ramon), 60 punts (una entrada per a un espectacle municipal de teatre o música o una invitació d’un dia a una activitat per a persones abonades dels poliesportius municipals), 30 punts (una entrada per a un espectacle familiar als barris o la visita a un equipament cultural de pagament).

L’any 2012, a Sant Boi es van recollir de forma selectiva 844 tones de residus d’envasos lleugers. A la ciutat es recullen per separat a l?entorn del 20% dels envasos, però tant la Generalitat com l?Àrea Metropolitana de Barcelona estableixen el 25% com a objectiu mínim.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here