Aquestes dades formen part dels indicadors confeccionats pel Laboratori de Turisme de la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona que permeten fer el seguiment semestral del nombre de visites als principals llocs turístics a la demarcació de Barcelona

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Parc Natural del Montseny, amb 183.367 visites; el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, amb 150.590; i el Parc de Serralada de Marina, 119.589, gestionats per la Diputació de Barcelona, se situen entre els deu llocs d’interès més visitats, al 2012, a les comarques de Barcelona (excepte Barcelona ciutat), segons dades d’aquesta corporació.

La Roca Village, amb 3.200.000 visitants, se situa en la primera posició, i el segueix el Monestir de Montserrat, amb 2.193.000, i en tercer lloc, el Circuit de Catalunya, amb més de mig milió. Entre els deus primers, segons aquests indicadors, també es troben el Canal Olímpic de Catalunya (580.885), l’Espai Natural del Delta del Llobregat (130.906), Mont Sant Benet (96.855) i les caves Codorniu (91.135). En total, prop de set milions de turistes van visitar els principals atractius turístics.

D’altra banda, pel que fa referència a museus i col·leccions, el Museu de Badalona va ser el més visitat, durant l’any passat, amb 80.826, seguit del Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa, 78.598, i del de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, 62.240. Entre els deu primers també es troben el de Gavà – Parc Arqueològic de les Mines, el de Sant Cugat i el de Terrassa.

Aquest treball, elaborat per la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació, també recull el nombre de persones que van visitar, l’any passat, els diferents espais naturals de la demarcació. Així, a més del Parc del Montseny, el de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, i el de la Serralada la Marina, que es troben entre els deu principals llocs d’interès de la demarcació de Barcelona, també apareixen el Parc del Montnegre Corredor, amb prop de 45.000, el del Castell de Montesquiu (36.733), i el del Garraf (25.904).

Així, més de 750.000 persones van visitar els principals museus de la demarcació i 600.000, els espais naturals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here