Han organitzat un seguit d’activitats reivindicatives per demanar una escola pública de qualitat. A més, l’ampliació de l’institut de Sant Esteve ha arribat a la Comissió d’Ensenyament del Parlament

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a comunitat educativa de Sant Esteve s’adhereix a la convocatòria de vaga prevista pel dia 9 de maig per demanar una escola pública de qualitat.

El passat 2 de maig van mantenir una trobada per tal de consensuar un seguit d’accions conjuntes amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar tot el municipi sobre el desmantellament que s’està produint en l’educació i en defensa del model educatiu públic.

Tallers a la plaça Xic Mateu

Per avui i demà dimecres, de les 17:00 a les 19:00 hores, s’ha organitzat uns tallers a la plaça Xic Mateu.

Entre les activitats previstes, hi haurà la confecció de pancartes per portar a la manifestació del dijous dia 9, samarretes SOS Educació per enganxar en els cotxes, l’elaboració de lemes per a la manifestació i properes concentracions, així com la realització de pompons amb bosses d’escombreries grogues i eslògans en roba groga per a penjar a les façanes i balcons.

D’altra banda, es duran a terme altres accions de conscienciació adreçades als escolars com explicar als alumnes dels cursos superiors les retallades que està patint l’ensenyament públic, tant salarials com de pèrdues de llocs de treball, l’augment de les ràtios i la no cobertura de les substitucions des del primer dia, ni totes les hores, aspectes que ens aboquen a una pèrdua de reforços i desdoblaments que van en detriment de la qualitat educativa.

Paral•lelament, a l’entrada i sortida de les escoles es repartiran fulletons informatius amb l’exposició de les conseqüències de les mesures aplicades en l’educació.

Manifestació a Barcelona

També han convocat a tothom qui vulgui participar-hi a assistir plegats a la manifestació del dijous a Barcelona, sent el punt de trobada l’estació de Ferrocarrils de Sant Esteve, a les 10 del matí.

Les accions no acabaran amb la manifestació sinó que tenen previst continuar les reivindicacions amb més accions conjuntes en el que queda de curs escolar.

L’ampliació de l’institut de Sant Esteve arriba a la Comissió d’Ensenyament del Parlament

La voluntat municipal és que el pressupost de la Generalitat per al 2013 inclogui l’ampliació del centre, un projecte aprovat el 2008 i que pel creixement demogràfic es considera prioritari.

Representants municipals, encapçalats pel regidor d’Educació, Jordi Borrell, i de la comunitat educativa de Sant Esteve, van assistir a la Comissió d’Ensenyament i Universitats del Parlament, celebrada el passat dijous on, entre d’altres qüestions, es va debatre una resolució del PP sobre l’ampliació de l’institut Montserrat Colomer.

El grup d’ERC va presentar una esmena que no plantejava cap calendari ni d’incorporació al pressupost ni d’execució de l’obra. Per la seva part, el grup de CiU va presentar una transaccional en la mateixa direcció.

Vot contrari de CiU i ERC

Finalment, la resolució va ser desestimada pels grups de CiU i ERC (11 vots) mentre que PP, Ciutadans, PSC i ICV (9 vots) van votar-hi a favor.

Nova resolució

Està previst que en els propers dies, es presenti una resolució conjunta dels grups de PSC i ICV per tal que el govern garanteixi l’inici del curs 2014-15 a les noves instal•lacions de l’institut.

Aquestes resolucions formen part de les iniciatives que s’estan portant a terme des del consistori, a través dels grups amb representació parlamentària, per aconseguir que la Generalitat incorpori l’ampliació en el pressupost d’enguany. Aquestes iniciatives són resultat de la ronda de contactes amb representants parlamentaris que compten amb grups polítics al municipi, que es van iniciar al febrer, i que tenen com a objectiu que el pressupost de la Generalitat per al 2013 inclogui l’ampliació de l’Institut Montserrat Colomer.

Batxillerat en mòduls prefabricats des de 2007

L’evolució del padró determina que el creixement demogràfic afectarà els propers cursos, impedint oferir espais adequats per donar cobertura a la demanda de matrícula. Actualment, el centre ofereix 3 línies d’ESO però, a partir del curs vinent, requerirà una nova línia a primer, situació que es repetirà en els propers anys, a cada curs.

L’Institut Montserrat Colomer es va inaugurar l’any 2006, inicialment com a centre de secundària amb tres línies d’ESO. Durant els cursos 2007-2008 i 2008-2009 es van instal•lar dos mòduls prefabricats per impartir batxillerat i que es mantenen en l’actualitat.

Tot i que el projecte es va aprovar l’octubre de 2008 i un any després el govern de la Generalitat va publicar l’acord per a l’execució de l’ampliació, dotada amb 1.662.425 euros, i que en el 2011 es van presentar esmenes al pressupost per a la inclusió del projecte, l’ampliació de l’institut sesrovirenc no s’ha dut a terme.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here