Cardús és un dels 15 membres del Consell Assessor per a la Transició Nacional nomenats per la Generalitat el passat mes de març. La cita serà el proper dijous 16 de maig a les vuit del vespre a l’Ateneu Pablo Picasso

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l sociòleg de la UAB, doctor en ciències econòmiques i col·laborador habitual en diversos mitjans de comunicació, Salvador Cardús, clourà el proper dijous 16 de maig a les vuit del vespre el cicle de primavera “Els dijous d’Òmnium”, que organitza per segon any consecutiu la secció local d’Òmnium Cultural a Viladecans.

La xerrada tindrà lloc a l’Auditori Pablo Picasso (Passatge de Sant Ramon, 2) i arriba després de les conferències dels periodistes Rita Marzoa i Francesc Escribano durant els mesos de març i abril.

Cardús és un dels 15 membres del Consell Assessor per a la Transició Nacional nomenats per la Generalitat el passat 22 de març, juntament amb altres persones de reconegut prestigi com Ferran Requejo (UPF) o Germà Bel (UB). El Consell s’ha fixat dues prioritats: en primer lloc, la celebració de la consulta i l’exercici del dret a decidir i, en segon lloc, articular i construir estructures d’estat.

En la seva visita a Viladecans, el sociòleg terrassenc reflexionarà sobre l’auge de l’independentisme a Catalunya, així com sobre el paper que juguen en aquest procés les emocions, les identitats i els sentiments de pertinença.

El també membre de l’Institut d’Estudis Catalans és un reconegut expert en la matèria i ha teoritzat en nombroses ocasions sobre els reptes i les oportunitats associades al procés d’alliberament nacional.

El cicle de primavera “Els dijous d’Òmnium” s’emmarca dins de la “Campanya pel Sí” que Òmnium Cultural ha començat a desplegar recentment al Baix Llobregat.

El projecte, també conegut com a “Taca d’oli”, pretén sensibilitzar a la població menys receptiva en relació al dret a decidir i la consecució d’un estat propi per a Catalunya en el marc de la Unió Europea.

En aquest sentit, Òmnium juntament amb 14 entitats més com l’Assemblea Nacional Catalana o la Plataforma per la Llengua promouen el web www.elclauer.cat com a eina per respondre totes les preguntes i els dubtes que pugui suscitar el procés.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here