Avui a les 11h està convocada una concentració davant el Servei Territorial d’Ensenyament del Baix Llobregat, a Sant Feliu de Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons els pares i mares afectats, la decisió deixa 18 famílies sense la possibilitat d’escolaritzar els seu fills i filles a l’escola del barri

Les famílies, ja han portat a terme diverses actuacions, entre elles presentacions de denúncies al Síndic de Greuges de Catalunya, i l’entrega d’un manifest signat per totes les famílies d’alumnes ja escolaritzats al CEIP Folch i Torres al Servei Territorial d’Ensenyament del Baix Llobregat, on també han presentat instàncies exposant el greuge que pateixen aquestes famílies amb el tancament d’una línea de P3.

Les famílies afectades també han creat la pàgina www.facebook.com/tancamentp3.esplugues.

De fet, el pares i mares exposen, entre d’altres coses, que amb aquesta decisió del Departament d’Ensenyament deixa el barri de La Plana-Montesa (a Esplugues de Llobregat), amb 12.561 habitants, amb una escola d’una única línia de P3. Això implica que en aquesta última preinscripció cap nen del barri pugui accedir-hi, a excepció d’aquelles que ja tenen algun germà al centre (26 de les pre inscripcions realitzades a l’escola tenen germans ja estudiant al centre) més un nen amb necessitats educatives especials.

A més, els afectats denuncien que al municipi d’Esplugues estava prevista la supressió de tres línies d’escoles públiques entre els anys 20102 i 2013 (CEIP Isidre Martí, CEIP Folch i Torres i CEIP Joan Maragall).

El curs escolar 2012/13 es va suprimir la primera línea a l’escola Isidre Martí. El passat mes d’abril, un cop fet el recompte de preinscripcions, davant la gran demanda de places públiques, el Departament d’Ensenyament va decidir mantenir dues línies: tancar al CEIP Folch i Torres, mantenir-la al CEIP Joan Maragall i reobrir-la al CEIP Isidre Martí, per complir una promesa verbal.

De la mateixa manera, la comunitat escolar del Folch i Torres considera que aquesta decisió de suprimir una línia de P3 per al curs 2013-2014, perjudica greument el projecte de l’escola, suposarà menys professorat, inexistència de desdoblaments a les classes per treballar millor, minvarà la possibilitat de realitzar sortides i, en general, es veuran dramàticament reduïts els recursos assignats a l’escola.

Aquesta mesura, a més, afectarà a la mobilitat, augmentant el temps diari de desplaçament de tots els alumnes afectats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here