“Rebelde”, un retrat paorós de nens militaritzats a Àfrica. El director transmet mitjançant la història i les imatges, una dolorosa veracitat, que donarà peu al posterior cinefòrum amb Alejandro Pozo, investigador sobre pau, conflictes armats i desarmament

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n algun indret de l’Àfrica subsahariana, en una petit i remot llogaret, Komona, una nena de 12 anys, viu pacíficament amb els seus pares, fins al dia que és segrestada per l’exèrcit rebel i es veu obligada a combatre com a nena soldat.

Per la seva capacitat per salvar-se, l’anomenen “bruixa de la guerra”. La seva única sortida i amic serà Mago, un noi albí de 15 anys que vol casar-se amb ella.

Aquesta és la sinopsi de la pel·lícula “Rebelde (War Witch)”, del director canadenc Kim Nguyen, que va ser nominada a millor pel·lícula de parla no anglesa als Premis Oscar d’enguany, i guanyadora de diversos premis internacionals com l’Ós de Plata a la millor actriu.

Definida al propi cartell del film, com “una lliçó de vida sobre la resistència de l’esperit humà”, aquesta pel·lícula serà la que donarà peu a la celebració del posterior cinefòrum, sobre els infants soldat, amb Alejandro Pozo, investigador sobre pau, conflictes armats i desarmament.

Avui a les 22h al Cinebaix

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here