Avui al Cinebaix cinefòrum sobre els infants soldat, amb la pel·lícula “Rebelde”

Avui al Cinebaix cinefòrum sobre els infants soldat, amb la pel·lícula “Rebelde”

“Rebelde”, un retrat paorós de nens militaritzats a Àfrica. El director transmet mitjançant la història i les imatges, una dolorosa veracitat, que donarà peu al posterior cinefòrum amb Alejandro Pozo, investigador sobre pau, conflictes armats i desarmament

En algun indret de l’Àfrica subsahariana, en una petit i remot llogaret, Komona, una nena de 12 anys, viu pacíficament amb els seus pares, fins al dia que és segrestada per l’exèrcit rebel i es veu obligada a combatre com a nena soldat.

Per la seva capacitat per salvar-se, l’anomenen “bruixa de la guerra”. La seva única sortida i amic serà Mago, un noi albí de 15 anys que vol casar-se amb ella.

Aquesta és la sinopsi de la pel·lícula “Rebelde (War Witch)”, del director canadenc Kim Nguyen, que va ser nominada a millor pel·lícula de parla no anglesa als Premis Oscar d’enguany, i guanyadora de diversos premis internacionals com l’Ós de Plata a la millor actriu.

Definida al propi cartell del film, com “una lliçó de vida sobre la resistència de l’esperit humà”, aquesta pel·lícula serà la que donarà peu a la celebració del posterior cinefòrum, sobre els infants soldat, amb Alejandro Pozo, investigador sobre pau, conflictes armats i desarmament.

Avui a les 22h al Cinebaix

 

 

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt