La cirurgia, que es va dur a terme a les 21 setmanes de gestació de l’embaràs, és la primera que es realitza amb èxit a tot el món

Esplugues de Llobregat (ACN).- Un equip multidisciplinar de medicina fetal i cirurgia pediàtrica dels hospitals Clínic i Sant Joan de Déu han estat els primers a realitzar amb èxit, a tot el món, una intervenció fetal per desobstruir la laringe d’un fetus a les 21 setmanes de gestació.

L’operació va permetre salvar la vida del fetus i donar la volta al pronòstic de mort que acompanya aquest tipus de malformació extranya, que es dóna en un de cada 40.000 casos.

L’èxit de la intervenció s’ha presentat aquest dijous a Sant Joan de Déu amb la presència del petit Gonzalo, que gràcies a l’operació i la bona evolució en el tram final del seu embaràs va néixer totalment sa, fa deu mesos, a Cartagena (Murcia), on viu amb els seus pares.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here