L’alcalde Carles Ruiz i el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat i alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, inauguraran avui la 43a Fira de Sant Isidre i la 12a Mostra d’Entitats, que se celebra aquest cap de setmana al recinte firal de Cubic i del parc de la Marina

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a celebració tindrà un protagonista especial que ja celebra 10 anys: l’equipament cultural i esportiu estrella de la ciutat, Atrium Viladecans.

Per a la celebració del seu aniversari, la Fira acull Atrium dins de l’estand institucional situat a l’edifici Cubic, amb la realització d’un munt d’activitats per a tothom i la possibilitat d’abonar-s’hi amb descomptes especials dins del propi estand. Per exemple, tothom que vulgui podrà fer una classe de spinning amb un professor davant de Cubic, a la plaça de la Mediterrània.A més de visitar el que ens té preparat Atrium, podrem veure les tradicionals i belles composicions amb fruits dels camps locals, passejar per tot el recinte per fer-hi una ullada, participar en família del munt d’activitats que ens proposa l’efemèride i fer algunes compres a l’Espai d’Art o prendre un refrigeri, també podrem gaudir de les novetats que la cita sempre ens reserva. Perquè la Fira i la Mostra sempre estan en transformació, com Viladecans, una ciutat viva, inquieta i a la recerca d’innovacions.Les novetats d’enguany 

Entre les novetats d’aquesta edició s’estrena una carpa on, durant tot el cap de setmana, es faran tallers i activitats destinats al públic en general, però, de manera especial, a joves d’entre 14 i 21 anys. Són previstos tallers de climatització i fontaneria, decoració de galetes, electromecànica, orientació laboral, fitness, electricitat, disseny d’una pàgina web, confecció del currículum vitae i un anomenat ‘De l’ordinador a la taula de so’.

També hi trobarem la Gimcana Infantil de les entitats d’educació en el lleure, perquè els nens i nenes participants puguin recórrer tots els racons de la Fira fent-ne proves, i per una altra banda, l’entitat Spanish Domino Fans prepararà un efecte dòmino amb més de 10.000 peces d’aquest popular joc. La figura que es representarà és una alegoria dels productes de “quilòmetre 0”, per afavorir el consum de productes locals i comarcals i incentivar la seva venda directa del petit productor al consumidor o establiments de restauració.

Una altra novetat que s’enceta aquest any és la participació a la Fira del Museu de Viladecans (MUVA) en col·laboració amb el servei de Foment del Turisme. En concret amb dos tallers: un d’elaboració de coques de sucre, per conèixer els cereals del Delta, i un altre, ‘El dinar del senyor Amat’, sobre el Viladecans del segle XIX.

A més, després del taller de l’hort de la Cooperativa Agrícola, que ja porta, amb aquesta, tres edicions, els mateixos infants participants podran fer també el nou taller de plantes aromàtiques i gaudir, tot aprenent, amb la varietat d’espècies vegetals d’aquest tipus, com el romaní i la farigola.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here