Gavà, Castelldefels i Sant Boi, han estat les ciutats baixllobregatines que han rebut la visita d’aquestes delegacions, per fer intercanvi d’experiències principalment en els àmbits de la promoció econòmica i les polítiques d’equitat de gènere

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]na àmplia delegació marroquina composada per alcaldes i quadres tècnics de les ciutats més representatives del nord del Marroc (Tatuà, Larache, Xefchouen, M’diq, Nador, entre d’altres); representants de la Direcció General de Col·lectivitats Locals del Marroc i de la patronal d’empreses marroquines van participar a les jornades de treball i intercanvi que es van celebrar durant tota la semana, sobre desenvolupament econòmic local en el marc del projecte de cooperació al desenvolupament Plataforma LocalMed.

El diputat de la presidència de la Diputació, Joan Carles Garcia Cañizares, va inaugurar el passat dilluns aquestes sessions de treball amb el seminari “El desenvolupament econòmic local- Com dinamitzar el teixit econòmic del territori a través de la cooperació?”.

El programa d’activitats ha inclòs una sèrie de visites a municipis de la demarcació de Barcelona.

La Plataforma LocalMed-Marroc és una iniciativa impulsada per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb el Centre Marocain pour la Recherche et le Développement (CMRD) que té per objectiu fomentar el diàleg entre ajuntaments de la demarcació de Barcelona i comunes del nord del Marroc, per promoure l’aprenentatge i la sistematització d’experiències en l’àmbit de les polítiques públiques locals de promoció de la cohesió social i el desenvolupament econòmic.

De moment, els municipis que ja s’han sumat a la Plataforma LocalMed-Marroc són Barcelona, Castelldefels, Cerdanyola, Cubelles, La Llagosta, Rubí, Mataró, Molins de Rei, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Tordera i Vilafranca del Penedès; i les comunes marroquines de Xef Chaouen, Tànger, Tatuà, Nador, Larraix, Mdiq, Fnidaq, Ksar El Kebir, Assilah, Martil i Oued Laou.

Gavà acull una trobada entre municipis catalans i marroquins per debatre sobre el rol de les dones al Marroc

L’alcalde, Joaquim Balsera, va reivindicar el paper històric dels municipis per avançar cap a una societat més igualitària, ara en risc per la manca de finançament i per la reforma dels ens locals que proposen els governs central i autonòmic.

El Parc Arqueològic Mines de Gavà va acollir dimarts la Trobada entre municipis catalans i marroquins i el teixit associatiu local i col·lectius d’origen marroquí sobre el rol de la dona al Marroc, organitzada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Gavà.

La Trobada va reunir ajuntaments catalans amb una delegació d’electes i representants de la Règio de Tànger-Tetuan que, al llarg de tota la jornada, van discutir sobre el desenvolupament de polítiques locals d’igualtat a la regió nord del Marroc. La trobada s’emmarca en el projecte Suport a la participació de la dona en la Governança Local a través de la creació i la posada en funcionament de les Comissions de Paritat i d’Igualtat d’Oportunitats als Municipis Rurals de la Regió de Tànger-Tetuan.

Es tracta d’una iniciativa pilot d’abast regional, liderada pel Consell Regional de Tànger-Tetuan que aglutina tots els municipis de la regió d’on provenen bona part dels catalans i catalanes d’origen marroquí. Aquest projecte, que compta amb el suport actiu de més de 10 municipis catalans, promourà la cooperació tècnica entre municipis, alhora tindrà en compte el factor del codesenvolupament, tot implicant els col·lectius d’origen marroquí residents a Catalunya per treballar de manera conjunta en el desenvolupament dels territoris d’origen.

La Trobada tenia dos objectius, tal com va destacar la presidenta del Fons Català de Cooperació, Meritxell Budó. D’una banda, crear un espai de trobada entre les administracions catalanes i marroquines entorn les qüestions de paritat i la igualtat d’oportunitats, per identificar bones pràctiques per a l’acompanyament de les Comissions de Paritat i d’Igualtat d’Oportunitats als municipis de la Regió de Tànger Tetuan, que hauran de promoure la participació activa de la dona en l’esfera pública local, en la presa de decisions i per a la igualtat d’oportunitats.

Per altra banda, establir un marc d’intercanvi entre els municipis catalans i els marroquins, el teixit associatiu local i els col·lectius d’origen marroquí entorn d’aquestes questions i donar a conèixer les estratègies regionals a aquells municipis i associacions que vulguin desenvolupar projectes de codesenvolupament als territoris d’origen de les persones migrades a Catalunya.

Castelldefels coopera amb governs locals marroquins i catalans en l’àmbit de la promoció econòmica local

Alcaldes i tècnics del nord del Marroc van visitar Castelldefels dimecres, entre les 15 i les 17 hores. El Saló de Plens de l’Ajuntament va acollir a la delegació marroquina, en una trobada que va servir per presentar experiències i projectes del seu territori.

L’activitat s’emmarca dins de les jornades de treball i intercanvi organitzades per la Diputació de Barcelona.

Castelldefels va acollir a la delegació marroquina per a presentar experiències i projectes del seu territori. Aquest intercanvi, que forma part del pla de treball de la Plataforma LocalMed, ajudarà a reforçar la implementació dels plans comunals de desenvolupament dels municipis marroquins i permetrà definir noves iniciatives entre els membres de la plataforma.

Sant Boi persenta a dues delegacions de municipis del nord del Marroc els seus serveis locals de desenvolupament econòmic i igualtat de gènere

Aquest dimecres, van visitar Sant Boi dues delegacions de municipis del nord del Marroc (Tànger, Tatuà, Nador, Larraix, Chaouen…). Al llarg de la jornada van conèixer serveis i recursos de la ciutat destinats a promoure el desenvolupament econòmic local i la igualtat de gènere.

Les dues delegacions nord-africanes són a Catalunya aquesta setmana, convidades per la Diputació de Barcelona i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per participar en jornades de treball sobre la cooperació en l’àmbit de la promoció econòmica i el rol de la dona al Marroc, respectivament.

Sant Boi, un dels més d’una desena de municipis catalans que dónen suport actiu a aquestes iniciatives, va acollir ahir les dues delegacions en una visita conjunta que va comptar amb la presència de l’alcalde, Jaume Bosch; el tinent d’alcalde de Governança i Ciutadania, José Ángel Carcelén; la tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Lluïsa Moret, i la regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Alba Martínez.

L’Ajuntament va presentar el programa Aurora, que informa i assessora dones de la ciutat en la recerca de feina o la millora de la situació laboral, i un dispositiu d’inserció laboral adreçat a les dones del barri de Casablanca que tenen més dificultats per accedir al mercat de treball.

Posteriorment, la delegació convidada per la Diputació de Barcelona va visitar l’equipament Sant Boi Centreserveis i va conèixer el projecte Laboratori Cívic d’Emprenedoria Social (COBOI) i els serveis de l’empresa municipal CORESSA adreçats a joves. Per la seva part, la delegació del Fons Català va visitar el Centre de Recursos i Documentació per a les Dones i va conèixer els plans locals d’igualtat.

.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here