La manca de noves promocions de Mossos obliga el Departament a fer canvis d’organització respecte els darrers anys, i destinarà agents de les ARRO a reforçar la vigilància de la costa durant l’estiu. Al Baix Llobregat hi ha uns 21km de costa, a la zona del Delta del Llobregat, composada per les platjes del Prat, Viladecans, Gavà i Castelldefels

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Departament d’Interior farà alguns canvis substancials obligats en la planificació del reforç policial a les zones turístiques de la costa per aquest estiu.

Mentre que altres anys aquest reforç venia donat per les noves promocions d’agents dels Mossos d’Esquadra, acabats de sortir de l’acadèmia, la manca de noves promocions obliga a que aquest any el Departament hagi de fer alguns “ajustos” per garantir la seguretat en les zones de més afluència de persones durant els mesos d’estiu.

Segons va detallar el conseller, Ramon Espadaler, s’utilitzaran agents d’altres àmbits i indrets i es pivotarà molt particularment sobre les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO), que es sumaran a aquestes tasques.

Les Àrees Regionals de Recursos Operatius, o ARRO, són aquells organismes del cos de Mossos d’Esquadra que s’encarreguen de proporcionar efectius policials en casos puntuals en què una comissaria en necessiti més dels que disposa. També s’encarreguen de la protecció del medi ambient i d’accions il·legals. Cada Regió Policial de Catalunya té la seva pròpia ARRO.

Les platjes del Baix Llobregat:

La Platja del Prat

Amb una longitud de 5.790metres i separada de l’aeroport pel parc del Litoral, s’ha recuperat per a l’ús públic gràcies a la posada en funcionament de la depuradora, que ha eliminat les aportacions contaminants del riu.

Per altra banda, com la platja de Viladecans, conserva comunitats vegetals i animals pròpies dels sorrals costaners, amb presència d’espècies protegides com el corriol camanegre i el sargantaner petit.

La Platja de Viladecans

Amb una longitud de 2.700 metres, s’estén des de la desembocadura de l’estany del Remolar fins a la de l’estany de la Murtra. Es tracta d’una platja sense urbanitzar, acompanyada de dunes en tota la seva extensió i amb una extensa pineda litoral, de pi pinyer, al darrere.

Per altra banda, com la platja del Prat, conserva comunitats vegetals i animals pròpies dels sorrals costaners, amb presència d’espècies protegides com el corriol camanegre i el sargantaner petit.

La Platja de Gavà

Gavà disposa d’una zona costanera privilegiada amb platges de sorra fina -3.800 metres-, situades a uns quatre quilòmetres del nucli urbà del municipi.

Rere la platja, un sistema de dunes i camins recrea la imatge d’una platja mediterrània poc humanitzada. Una pineda litoral, de 400 metres d’amplada, incrementa el valor paisatgístic de l’espai.

La Platja de Castelldefels

De prop de cinc quilòmetres de llargada i sorra fina, està situada entre dos sistemes naturals clarament diferenciats: el delta del Llobregat i el massís del Garraf.

Castelldefels i la seva platja gaudeixen d’una llarga tradició turística com a destí de bany i vacances. El Club Nàutic, el Club Marítim i les diferents escoles de vela són una mostra de la vitalitat de les diferents activitats aquàtiques i nàutiques que s’hi desenvolupen.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here