La fira biennal reunirà, entre avui i demà a la rambla del Carme, uns 70 expositors, quan es compleixen 25 anys de la seva posada en marxa . Enguany, el lema de la fira és “Una fira per reactivar l’economia”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l comerç d’Esplugues torna a vestir les seves millors gales els dies 11 i 12 de maig per celebrar una nova edició de Firesplugues, la fira industrial i del comerç de la ciutat. Una cita biennal amb la variada oferta empresarial i comercial del municipi que en 2013 arriba a la 15a edició i celebra els 25 anys de la seva posada en marxa, el 1988.

Els séus organitzadors auguren la repetició de l’èxit de la passada edició, en què es va aconseguir un rècord de participació per part dels comerciants i del públic en general. És aquesta ocasió, segons les previsions, es tornarà a igualar la xifra de la setantena d’establiments amb presència a la fira.

Així mateix, es consolida també l’aposta per una Firesplugues 100% local. L’Ajuntament d’Esplugues ha mantingut la línia d’ajuts al comerç del municipi per fomentar la seva participació en aquest esdeveniment, amb bonificacions del 50% sobre el preu i altres facilitats per al lloguer dels espais expositius (enguany, per primera vegada, dos o més comerços poden compartir estand si així ho acorden els seus titulars).

Comerç i animació

L’espai expositiu de Firesplugues, al llarg de la rambla del Carme, acull els estands dels diferents comerços participants. Entre tots desplegaran un ampli i representatiu catàleg dels diferents sectors d’activitat de l’economia d’Esplugues: moda i calçat, estètica, sector immobiliari i restauració, entre d’altres.

Com és habitual, aquest espai central es combina amb una segona àrea, a la plaça Gandhi, que concentra les actuacions pensades per animar dues jornades que aspiren a ser festives. D’altra banda, en diferents moments d’avui i diumenge, grups d’animació recorreran la fira.

Dinamització econòmica i promoció de l’ocupació

El lema d’aquesta 15a Firesplugues és “Una fira per reactivar l’economia”, un objectiu al qual la fira ha estat fidel des del començament, com a mitjà de promoció del comerç local, i que aquest any es veurà reforçat en convertir-se també en canal de difusió del Pacte per a la Dinamització Econòmica i l’Ocupació d’Esplugues.

L’estand institucional de l’Ajuntament es dedicarà a informar els visitants de Firesplugues sobre aquest acord assolit pels cinc grups polítics amb representació al consistori, que inclou 33 accions per combatre la desocupació i promoure l’activitat econòmica a la ciutat.

Al costat del material gràfic explicatiu del Pacte s’ubicarà un espai de networking perquè empresaris, comerciants i emprenedors donin a conèixer les seves idees i serveis.

D’altra banda, no faltaran a la fira les activitats d’animació, a la rambla del Carme i a la plaça Ghandi, i les campanyes de sensibilització mediambiental.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here