Es reclama la priorització de la construcció d’un Institut-Escola per Gavà Mar, un nou edifici per a l’Institut Bruguers i la continuitat de l’escola Joan Salamero

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l passat dijous, dia 2 de maig, la comissió d’ensenyament i universitats del Parlament, va aprovar tres propostes de resolució d’ERC (punts 5,6 i 12 del seu ordre del dia) que van ser promogudes pel grup municipal d’ERC-Els Verds-Independents per Gavà i que pretenen donar continuïtat a diverses resolucions adoptades en anys anteriors pe la cambra catalana en relació a diverses necessitats educatives de la ciutat, tant pel que fa a equipaments com una bona distribució d’aquests entre els barris de Gavà.

En el cas de la construcció d’un nou edifici per a l’Institut Bruguers, ERC va defensar que sigui una de les obres prioritàries per part del Govern, un cop les finances de la Generalitat permetin invertir en obra pública.

Pel que fa a Gavà Mar, la iniciativa parlamentària vol solucionar la manca d’oferta d’ensenyament secundari del barri, i proposa que el govern català accepti la parcel·la de terrenys que va ser cedida per l’Ajuntament –per acord unànime del ple– al costat de l’actual escola, i que se signi un conveni entre les dues administracions, per a posar en marxa, “com a pla pilot”, un model de gestió mancomunada” d’aquest futur equipament, que seria molt més econòmic que construir un institut separat, ja que tota la comunitat escolar i docent compartiria serveis i equipaments comuns.

Finalment, en el cas de l’Escola Joan Salamero, es vol evitar que es repeteixi la preocupació viscuda fa uns anys, davant la temença del seu tancament, i es defensa la seva continuïtat en els propers cursos, en tant que el nombre de sol·licituds de matrícules ho continuen aconsellant.

El portaveu d’ERC-EV-IxG, Andreu Pérez i Lorite, va manifestar en la presentació d’aquestes iniciatives parlamentàries que “el fet que ara mateix no es puguin assumir les inversions demanades, no ha de significar ni que aquestes deixin de ser prioritàries per al Govern; ni que no es puguin iniciar aquells passos necessaris que no comporten despesa econòmica, com seria el cas de l’acceptació dels terrenys cedits, i la signatura del conveni que demanem entre la Generalitat i l’Ajuntament pel que fa al futur Institut-Escola per Gavà Mar”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here