Durant els mesos de maig i juny passaran pels escenaris de Cornellà artistes consagrats i joves promeses del flamenc

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a cantaora Argentina va ser l’encarregada d’obrir el certamen dissabte a l’Auditori. Va presentar el seu àlbum “Un viaje por el cante”, disc amb què aquesta jove de Huelva ha fet un salt qualitatiu cap a la maduresa artística.

El Festival d’Art Flamenc de Catalunya, que se celebra a Cornellà de Llobregat, és un dels més prestigiosos del sector per donar cabuda tant a les manifestacions artístiques més clàssiques, que aquest any venen de la veu entre d’altres d’Argentina, com a les més innovadores i avantguardistes, que ens apropen al festival a artistes de la talla d’Arcàngel.

Enguany el certamen compleix 30 anys i es converteix així en el més antic de Catalunya.

Va néixer com element aglutinador dels diferents festivals que organitzaven les penyes flamenques de la ciutat, que van convertir aquest art en un element cohesionador de les cultures andalusa i catalana. Tres dècades més tard, ja és una cita ineludible per a professionals i aficionats de l’àmbit.

Arcángel és un dels altres plats forts del festival. Considerat com un dels grans renovadors del flamenc, el seu nou àlbum, “Quijote de los sueños”, i que actuará el 21 de juny al Patronat.

Tampoc faltarà aquest any una Master Class per a aquells que vulguin aprendre més. Amb el nom “Maestros de la Emigración”, anirà a càrrec de Francisco Hidalgo i tindrà lloc el dissabte 8 de juny a la seu de la Peña Cultural Andaluza y Flamenco Recreativa Los Aficionaos.

Comptarà amb Ricardo Peñuela, Juan José Rute i José Vargas a la veu i amb Julián Navarro a la guitarra. Aquesta sessió és gratuïta, com també ho és el recital de Rocío Bazán, dins de la seccíó Novísimos, que cada any ens apropa a una jove promesa del flamenc a la ciutat.

Programa del 30 Festival Flamenc

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here