El passat 25 d’abril va presentar l’obra, “Sota el mateix cel” a Sant Esteve Sesrovires, ciutat on viu actualment

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Biblioteca Nacional d’Andorra (Casa Bauró) va ser el lloc escollit per a la presentació oficial de la novel•la Sota el mateix cel, de l’escriptora sesrovirenca Núria Pradas, guanyadora del premi Carlemany per al foment de la lectura 2012 que convoca el Govern d’Andorra, la Fundació Enciclopèdia Catalana i Grup 62. L’acte va comptar amb la presència del ministre de Cultura, de la delegada de Cultura del govern andorrà, i de l’editora Berta Bruna.

Abans de la presentació, l’escriptora va visitar els instituts de segona ensenyança on va poder comentar la seva obra amb els alumnes. Precisament, el jurat del premi Carlemany està format per estudiants andorrans d’entre 14 i 16 anys, que escullen l’obra guanyadora entre les seleccionades prèviament per un consell lector.

“Sota el mateix cel” va veure la llum fa poques setmanes coincidint amb la gran diada literària de Sant Jordi. L’autora, resident a Sant Esteve des de fa 8 anys va voler presentar també l’obra al municipi sesrovirenc. Ho va fer el passat dia 25 d’abril a la sala Domènech i Estapà, acompanyada de la periodista i crítica de televisió Mònica Planas i de l’alcalde Enric Carbonell.

La novel•la s’emmarca dins el context històric de la Segona Guerra Mundial i narra una intensa història d’amor que està per sobre d’odis i ideologies. L’autora retrata dos joves que s’estimen i que no entenen el que els ha tocat viure sota el mateix cel. El Geert és un soldat que també ha perdut amics i familiars i que no comprèn la missió que se li ha encomanat.

Pradas compta amb una dilatada trajectòria literària amb una cinquantena d’obres publicades i destinades principalment al públic infantil i juvenil, així com adaptacions i traduccions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here