“Cara a cara” és la nova exposició itinerant produïda per Cultura de la Diputació de Barcelona, en aquest cas amb la col·laboració de la Fundació Foto Colectania. Es tracta d’una tria de retrats de 25 noms cabdals de la fotografia peninsular que visitarà Cornellà i Martorell

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]s tracta d’una mostra itinerant que s’exposarà a diversos municipis de la demarcació de Barcelona, començant per Cerdanyola del Vallès el proper 15 de maig i passant per Cornellà de Llobregat, Carles de Montbui, Terrassa, Martorell, Mollet del Vallès i Igualada.

Durant la presentació, que va tenir lloc a la seu de la Fundació Foto Colectania, el comissari de la mostra, Pepe Font de Mora, va explicar que “Cara a cara” explora el gènere del retrat servint-se de diferents subtemes, tant a nivell formal (primers plans, retrats de grup o gestualitat corporal) com a nivell del retratat (nens i adolescents, personatges cèlebres o autoretrats).

Així mateix, citant el fotògraf Humberto Rivas, va recordar que en cada sessió de retrat s’estableix una disputa entre fotògraf i fotografiat i que tot artista sap que aquest duel té sempre un vencedor.

Per la seva banda, la diputada adjunta de Cultura, Mireia Hernàndez, va destacar dos aspectes de l’exposició: el vessant pedagògic i la seva itinerància pel territori. També va valorar molt positivament el fet que es tracti d’un exemple de col·laboració publicoprivada.

A partir del fons fotogràfic de la Fundació Foto Colectania, l’exposició mostra exemples destacats de fotografia catalana, espanyola i portuguesa des dels anys 50 fins avui dia, la majoria en blanc i negre.

Són 80 obres (tot i que en alguns museus, per qüestions d’espai, se’n veuran 60), algunes inèdites o poc vistes, que posaran sota la mirada del visitant el treball de Josep M. Casademont, Juan Manuel Castro Prieto, Francesc Català-Roca, Toni Catany, Joan Colom, Gabriel Cualladó, António Júlio Duarte, Manuel Ferrol, Albert Fortuny, Alberto García-Alix, Cristina García Rodero, Inês Gonçalves, Jorge Guerra, Fernando Lemos, Ramón Masats, Xavier Miserachs, Nicolás Muller, Leopoldo Pomés, Humberto Rivas, Pablo San Juan, Rafael Sanz Lobato, Alberto Schommer, Ricard Terré, Miguel Trillo i Antoni Vidal.

 

Foto titular: Extreta de la página web de la Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here