Un viatge pel món de les cireres i la presentació de la nova imatge de la campanya, seran les primeres accions

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l proper dimecres 22 de maig, els restauradors i els pagesos del Baix Llobregat seran una vegada més els protagonistes de la posada en marxa de la campanya gastronòmica «Els sabors de l’horta 2013», que es presentarà amb nova imatge i un total de 30 restauradors adherits.

En una jornada organitzada pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, prescriptors gastronòmics i premsa general i especialitzada podran degustar les propostes culinàries que elaboraran per a l’ocasió vint-i-dos restaurants: Follia, El Capritx d’en Carles Bermell, El Palau Vell, Amarena, Major Trenta-sis, El Mirador de Sant Just, Plats, El Diván de los Sentidos, Marimorena, Sinfonia, El Petit Bonet, Ona Nuit, Cèntric Gastrobar by Ona Nuit, La Lluna en un cove, El Racó, Cal Mingo, Casa Nostra, Públic, El Castell, Andalucia, L’Àpat, El Elefante.

La ruta començarà a la Masia Can Colomer, acompanyats de Josep Pasqual, un dels pagesos amb més experiència i coneixement en el món de la cirera. Amb ell descobrirem varietat de sabors, des dels més àcids als més dolços. Ho acompanyarem amb una sorpresa molt fresca, que ens prepararan els nostres experts gastronòmics Gerard Solís, autor del llibre Bojos per les cireres, considerat l’any 2005 La Millor Monografia Culinària del Món, en el Gourmand World Cookbook i Cristina Roig, professora d’alta cuina i col•laboradora del Parc Agrari del Baix Llobregat.

A continuació, el grup es traslladarà a la Cripta de Gaudí, la joia de la corona del Baix Llobregat i declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, on la Consellera de Turisme del Baix Llobregat, Maria Miranda, els estarà esperant junt amb els vint-i-dos restaurants participants de la nova campanya gastronòmica «Els sabors de l’horta 2013», amb vint-i-dos tapes amb cireres per mostrar la qualitat i varietat de què gaudeix la gastronomia del Baix Llobregat.

Nova Campanya Gastronòmica “Els Sabors de l’Horta del Baix Llobregat” 2013. Cuina local i de temporada amb productes KM0

Les planes del delta i de la vall baixa del Llobregat han estat tradicionalment productors d’una variada gamma d’hortalisses i fruites mercès a la fertilitat dels seus sòls, la bondat del seu clima i l’esforç dels pagesos que les cultiven. Aquestes zones agrícoles conformen avui dia el Parc Agrari del Baix Llobregat.

Els experts cuiners de la comarca han desenvolupat al llarg dels anys una gastronomia basada en un producte local, de proximitat i de temporada. Una cuina arrelada a la seva terra. La campanya gastronòmica “Els sabors de l’horta del Baix Llobregat” recull la oferta gastronòmica que ofereixen els restaurants de la comarca que treballen el producte KM0, i amb una imatge més fresca i atractiva pels comensals.

Des del Parc Agrari i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat conviden a tots els amants de la bona cuina a apropar-se als restaurants de la comarca per descobrir i assaborir els productes de la terra.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here